Μία Εταιρία από την Κρήτη και με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου πρωτοπορεί ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για την Phaistos Networks. Αν δεν δραστηριοποιείστε στην αγορά της τεχνολογίας, το όνομά της ίσως να μην σας λέει κάτι. Αλλά σίγουρα σας λένε πολλά τα ονόματα Pathfinder.gr και BestPrice.gr, δυο από τα βασικά προϊόντα της εταιρίας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή..

Η Phaistos Networks δημιουργήθηκε το 1997 από τρεις φίλους, το Δημήτρη Χατζηδάκη, το Μάρκο και το Γιώργο Παπαδάκη, ιδιοκτήτες της εταιρίας μέχρι και σήμερα. Το όνομά της το διάλεξαν από την αρχαία Φαιστό, πολύ κοντά στην οποία βρίσκεται η έδρα της εταιρείας. Το έναυσμα για τη δημιουργία της Phaistos Networks στάθηκε η γνωριμία των τριών ανδρών με την τεχνολογία, η ενασχόλησή τους με το – τότε στα σπάργανα – Internet και η όρεξη για δημιουργία κάτι καινούριου. Αυτό το όραμα της καινοτομίας στάθηκε θεμέλιος λίθος στη δημιουργία της εταιρίας και ήταν αυτό που διαμόρφωσε και το σκοπό της, που μέχρι και σήμερα είναι η έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών στο χώρο του Internet.

Στα πρώτα της βήματα παρόλο που είχε αναπτύξει μοναδικές υπηρεσίες, η Phaistos Networks αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από την Ελληνική Αγορά, λόγω της καταγωγής της. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας την όποια δυσκολία, ανέπτυξε δυναμική και αναγνώριση και έγινε μέλος του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη ως θυγατρική του ΔΟΛ Digital, μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010, όταν το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της πέρασε στους ιδρυτές της εταιρείας.

Έχοντας διανύσει ήδη μια πορεία 15 χρόνων, η Phaistos Networks σήμερα έχει μεγαλώσει. Οι τρεις φίλοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια «οικογένεια» 35 ανθρώπων, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη στη σταθερά ανοδική της πορεία. Η έδρα της εταιρίας εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί απ’ όπου ξεκινήσαν όλα, στις Μοίρες, ενώ γραφεία της λειτουργούν στο Τεχνολογικό Πάρκο του Ηρακλείου και προσφάτως και στην Αθήνα.

Μεταξύ των ειδικών της αγοράς, η Phaistos Networks έχει εδραιωθεί ως μια επιτυχημένη και καινοτόμα επιχείρηση, ενώ τα προϊόντα της – μεταξύ αυτών το Pathfinder.gr, o ADMAN, το BestPrice.gr – έχουν διακριθεί για την αξιοπιστία, τη λειτουργικότητα και την εμφανή τεχνολογική τους υπεροχή. Μιλήσαμε με τον ένα εν των ιδρυτών της εταιρίας και σήμερα Διεθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Χατζηδάκη, ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά για την πορεία της Phaistos Networks: “Το DNA της εταιρίας διατρέχουν οι έννοιες καινοτομία, τεχνολογία και εξέλιξη αλλά και αξίες όπως ομαδικότητα, συνεργατικότητα. Βασισμένοι στα στέρεα θεμέλια της ομάδας μας, τις παραπάνω αξίες και με αρωγό την τεχνολογία, καταφέραμε να φύγουμε από τα όρια της τοπικής αγοράς και ν’ αποκτήσουμε μια θέση στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας. “

\"\"

To BestPrice.gr

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της εταιρίας είναι το BestPrice.gr, η μεγαλύτερη υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκριση τιμών στο ελληνικό διαδίκτυο, με βάση τον αριθμό των καταστημάτων και των προϊόντων που είναι καταχωρημένα.

Το BestPrice.gr ουσιαστικά αποτελεί μια υπηρεσία όπου ο χρήστης μπορεί να αναζήτησει το προϊόν που επιθυμεί μεταξύ ενός πλήθους ηλεκτρονικών καταστημάτων, να συγκρίνει τις τιμές από τα καταστήματα που το διαθέτουν, να γνωρίσει τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες τους και να καταλήξει στην επιλογή της τελικής αγοράς του.

Από το λανσάρισμα του τον Ιούλιο του 2011 και μέχρι σήμερα στην υπηρεσία φιλοξενούνται περισσότερα από 1000 ηλεκτρονικά καταστήματα και πάνω από 4 εκατομμύρια προϊόντα, ταξινομημένα σε περισσότερες από 1500 διαφορετικές κατηγορίες και υποκατηγορίες.

To BestPrice.gr διαθέτει εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διαδικασία αγορών και βελτιστοποιούν την εμπειρία των χρηστών. Πέρα από τα «κλασσικά» χαρακτηριστικά μιας υπηρεσίας έρευνας αγοράς και σύγκρισης τιμών (δομημένες κατηγορίες, δυναμικά φίλτρα περιορισμού αποτελεσμάτων, λίστες με προϊόντα που έχω ή/και θέλω, ιστορικό τιμής, εύρεση κοντινών καταστημάτων σε χάρτη, σύγκριση προϊόντων, αξιολογήσεις χρηστών και εξωτερικών πηγών για προϊόντα και καταστήματα), το ΒestPrice.gr ενσωματώνει και λειτουργίες που κάνουν τη διαφορά.

\"\"

Η πιο πρόσφατη καινοτομία της υπηρεσίας είναι το ενιαίο καλάθι αγορών, το BestPrice One όπως ονομάζεται. Μέσω του BestPrice One και σε συνδυασμό με τη γνώριμη διαδικασία αναζήτησης/σύγκρισης προϊόντων και τιμών, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ολοκληρώσουν τις αγορές τους από επιλεγμένα καταστήματα, εύκολα και γρήγορα, κάνοντας χρήση του ενιαίου καλαθιού αγορών. Μάλιστα, μπορούν να προσθέτουν ταυτόχρονα στο καλάθι προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα και να ολοκληρώνουν με ένα μόνο κλικ την παραγγελία τους συνολικά.

H εμπειρία των e-καταναλωτών στο \”BestPrice One\” ολοκληρώνεται με την επιβράβευσή τους μέσω ειδικών προνομίων και εκπτώσεων (άμεση έκπτωση, δωρεάν ή μειωμένα έξοδα αποστολής, bonus πόντοι, επιστροφή χρημάτων, δώρα κτλ).

\"\"

Συνεργασία BestPrice.gr – Flashnews.gr

Το Flashnews.gr, αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες των αναγνωστών του και προκειμένου να παρέχει μέσα από τις σελίδες του και υπηρεσίες πέραν από την ενημέρωση, φέρνει στις σελίδες του το BestPrice.gr.

Από σήμερα οι αναγνώστες μπορούν να περιηγηθούν και να ψωνίσουν μέσα από το Best Price, πραγματοποιώντας απευθείας και πιστοποιημένες αγορές με ασφάλεια και με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

\"\"

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί από το Κεντρικό Μενού στην κορυφή της σελίδας στην ενότητα Shopping ή μέσα από τα banner που βρίσκονται αριστερά στο μέσο της κεντρικής σελίδας ή στην δεξιά στήλη σε όλες τις εσωτερικές κατηγορίες και άρθρα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο κ. Δημήτρης Χατζηδάκης, Διευθ. Σύμβουλος της Phaistos Networks A.E., δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να συνεργαζόμαστε με το FlashNews.gr και την εξαίρετη ομάδα του. Μας γεμίζει αισιοδοξία να βλέπουμε καλές προσπάθειες συντοπιτών μας να βρίσκουν γόνιμο έδαφος, αποδεικνύοντας ότι καινοτομία και επιχειρηματικότητα μπορούν να αποτελούν παράγοντες ανάπτυξης για την “πολύπαθη” περιφέρεια.

Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι η ανάπτυξη αυτού του τόπου, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, απαιτεί συλλογική προσπάθεια και χρειάζεται να βασιστεί σε υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες και συνεργασίες».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook