Την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης» ζήτησε σήμερα Πέμπτη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης σε συνέντευξη Τύπου ενόψει των σημερινών κινητοποιήσεων και του πανεμπορικού συλλαλητηρίου ζήτησε την εισαγωγή προσωρινής προστασίας και «πάγωμα» όλων των μέτρων καταδίωξης των βαλλόμενων από την κρίση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Επίσης, ζήτησε την καθιέρωση μόνιμης και διαρκούς ρύθμισης για την «εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση», με σκοπό την αυτόματη ένταξη σε όλες τις υπάρχουσες φορολογικές, ασφαλιστικές και δανειακές ρυθμίσεις για αποφυγή της οικονομικής βίας και των ποινικών διώξεων.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι αστοχίες σε έσοδα και δαπάνες, οι ανύπαρκτες ιδιωτικοποιήσεις κάνουν συνεχώς το πακέτο των μέτρων μεγαλύτερο και βαρύτερο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι φορολογικές απαιτήσεις, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις του μικρομεσαίου ιδιωτικού τομέα.

«Είναι βέβαιο ότι σύντομα ακόμα και οι συνεπείς νοικοκυραίοι θα εξαναγκαστούμε σε παραίτηση από τον αγώνα επιβίωσης μας και παύση πληρωμών», σημείωσε.

 

in.gr