«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους της Alpha Bank, ο επικεφαλής της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας.

Με την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο ενεργητικού περί τα 80 δισ. ευρώ και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας, αναφέρει ο κ. Κωστόπουλος.

Με την απόκτηση της Εμπορικής, η τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, σημειώνει.

Στη μακρόχρονη ιστορία της, η τράπεζα πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις, προσθέτει.

Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία, επισημαίνει.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook