Μια 20χρονη Αφγανή αποκεφαλίστηκε από την πεθερά της και στην αποτρόπαια πράξη βοήθησε ένας έφηβος στο δυτικό Αφγανιστάν.

Ο Αμπντούλ Αρουφ Αχμάντι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Χεράτ είπε ότι τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και ότι η άτυχη Μαχ Γκολ αποκεφαλίστηκε στις 8 Οκτωβρίου.

Το άψυχο σώμα της κοπέλας πετάχτηκε σε χαντάκι. Η αστυνομία συνέλαβε τον έφηβο Νατζιμπουλάχ που αποκεφάλισε τη γυναίκα στην περιοχή Γκοζαρά στις 15 Οκτωβρίου, είπε ο εκπρόσωπος.

Ενώ ο ρόλος του εφήβου ερευνάται, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πεθερά της κοπέλας έχει κρυφτεί και είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων η Γκολ δολοφονήθηκε από το σύζυγό της γιατί αρνήθηκε να οδηγηθεί στην πορνεία. Ήταν τέσσερις μήνες παντρεμένη.

\”Η τραγική μοίρα της Μαχ Γκολ είναι ένα ακόμη περιστατικό που υπογραμμίζει τις συνθήκες βίας τις οποίες βιώνουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή\”, δήλωσε η Σούζαν Νόσελ της Διεθνούς Αμνηστίας.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο μια Αφγανή αποκεφαλίστηκε από έναν διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής στη βόρεια επαρχία Κουντούζ. Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από 10 ημέρες αλλά τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook