Σμόκιν, λευκές γραβάτες και χαμόγελα δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση διάλειμμα όταν πηγαίνει κανείς για Αμερικανός πρόεδρος: Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ ήταν οι πρωταγωνιστές σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη και «αξιοποίησαν» το ευχάριστο κλίμα για να ανταλλάξουν μερικά αστεία και να προπονηθούν με (συγκεκαλυμμένα) χτυπήματα λίγες ημέρες πριν το τελευταίο ντιμπέιτ.

Οι δύο υποψήφιοι χαιρετήθηκαν θερμά και κάθισαν σε κοντινές θέσεις στην εκδήλωση, αλλά το κλίμα αντιπαλότητας ήταν εμφανές στις ομιλίες τους ενώπιον του κοινού.

Πρώτος μίλησε ο Ρόμνεϊ και θέλησε να σχολιάσει την πρόθεση του Ομπάμα να αυξήσει τη φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα για να χρηματοδοτηθούν κυβερνητικά προγράμματα. Δείχνοντας στα αρκετά «μεγάλα πορτοφόλια» που βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό, ο Ρόμνεϊ εκτίμησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «τους βλέπει και πρέπει να σκέφτεται: \”τόσο λίγος χρόνος, τόσα πολλά να αναδιανείμω\”».

Με τη σειρά του, ο Ομπάμα έμεινε πιστός στη γραμμή της εκστρατείας του για «ανάδειξη» του επιχειρηματικού παρελθόντος του Ρόμνεϊ: «Πριν έρθω, είχα πάει να ψωνίσω σε μερικά μαγαζιά στο Μίντταουν. Από ό,τι καταλαβαίνω, ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ πήγε να ψωνίσει μερικά μαγαζιά στο Μίντταουν» είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε και μία μικρή ανασκόπηση, καλώντας τους καλεσμένους να κάτσουν -αλλιώς «θα έρθει ο Κλιντ Ίστγουντ και θα αρχίζει να φωνάζει στις καρέκλες σας». Η υπενθύμιση ενός από τα πιο ντροπιαστικά στιγμιότυπα της ρεπουμπλικανικής εκστρατείας ήταν προφανής.

Τη Δευτέρα, Ομπάμα και Ρόμνεϊ ετοιμάζονται για το τελευταίο ντιμπέιτ στη Φλόριντα. Στο προηγούμενο, το βράδυ της Τρίτης, ο Ομπάμα εξήγησε ως εξής την καλύτερη παρουσία του: «Είχα ξεκουραστεί με τον ύπνο του πρώτου ντιμπέιτ».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook