Ο Συλλογος Γονέων Παιδιων Προσχολικής Ηλικίας Χανίων απηύθυνε επιστολή (Αρ. Πρωτ. Δήμου 86969-19/10/2012) προς το Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη Εμμανουήλ, την Αντιδήμαρχο Χανίων κα Χατζηδάκη Χρυσούλα και την πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χαριτάκη Χρύσα με κοινοποίηση στους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την αποστολή στοιχείων για την εθνικότητα των νηπίων μετά από αίτημα του υπουργείου εσωτερικών κατόπιν σχετικής παρέμβασης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Στην επιστολή αυτή και όπως αναφέρεται:

1. Ζητάμε άμεση απάντηση στο ερώτημα: Προέβη ο ΔΟΚΟΙΠ σε κοινοποίηση αυτών των στοιχείων;
Από την πλευρά μας ελπίζουμε πως όχι.

2. Απαιτούμε από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή να μην παραδίδουν στοιχεία ή αριθμούς σχετικούς με τη εθνικότητα των νηπίων, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
Υποχρέωση των τοπικών αρχών είναι να υπερασπιστούν τα παιδιά μας από τη ρατσιστική πολιτική των διακρίσεων και σύμφωνα με το άρθρο 214 (παράγραφος 2) του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων για την τοπική δημοκρατία να “διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.\”

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

\”Ο Σύλλογός μας, θεωρεί απαράδεκτο το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, για καταγραφή του αριθμού των αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Ο ίδιος δήλωνε τον Ιούνιο του 2012 ότι «Αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους \”λαθρομετανάστες\” και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες». Ακόμη πιο απαράδεκτη θεωρούμε τη συναίνεση του υπουργείου εσωτερικών στο αίτημα αυτό. Χρέος του υπουργείου είναι να εξασφαλίσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για όλα τα βρέφη και τα νήπια που έχουν ανάγκη, με εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, και όχι να ενστερνίζεται την πολιτική των διακρίσεων υποκύπτοντας στα αιτούμενα της Χρυσής Αυγής.

Κράτος και πολίτες οφείλουμε να φροντίζουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μια δημοκρατική κοινωνία όπου προάγεται η έννοια της ισότητας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Αποτελεί κατάκτηση του Ελληνικού λαού και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα τα βρέφη και τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας και κοινωνικής ομάδας να μπορούν ισότιμα να φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2).

Ζητάμε άμεση απάντηση στο ερώτημα: Προέβη ο ΔΟΚΟΙΠ σε κοινοποίηση αυτών των στοιχείων;

Από πλευράς μας απαιτούμε από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή να μην παραδίδουν στοιχεία ή αριθμούς σχετικούς με τη εθνικότητα των νηπίων, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον και να υπερασπιστούν το άρθρο αυτό του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων στο πνεύμα της συνταγματικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισοτιμίας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook