Το Στρασβούργο της Γαλλίας θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργ. Γιακουμάκης, στο διάστημα 22 – 27 Οκτωβρίου 2012, συμμετέχοντας στη Ρεθεμνιώτικη αποστολή, για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της έκθεσης εμπορικού - τουριστικού ενδιαφέροντος που διοργανώνεται στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος e-cite.

Οι εκδηλώσεις αυτές, φέτος, είναι αφιερωμένες στην πόλη του Ρεθύμνου και έχουν στόχο τη διεθνή προβολή του Ρεθύμνου, την προβολή του Κρητικού πολιτισμού, τη διάδοση και προώθηση της Κρητικής διατροφής, την αλλαγή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ανάδειξη του Ρεθύμνου σε Ευρωπαϊκό και διεθνή προορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης, ο οποίος έχει αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων – μελών του, επειδή θεωρεί ότι η εκδήλωση αυτή μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα του τόπου μας στη Γαλλική αγορά και στις αγορές των γειτονικών χωρών, να ανοίξει, γενικότερα, νέες τουριστικές και εμπορικές αγορές, καλύπτει μέρος των εξόδων συμμετοχή τους, ως εξής: α) Συμμετοχή επιχείρησης σε ατομικό περίπτερο, ποσό 1.500,00 ευρώ β) Συμμετοχή επιχείρησης σε ομαδικό περίπτερο, ποσό 800,00 ευρώ. Εκτός της επιχορήγησης των εξόδων συμμετοχής των μελών του στην έκθεση, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα συμμετάσχει και στα γενικά έξοδα της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Στρασβούργο ο κ. Γεώργ. Γιακουμάκης θα μεταβεί στο Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη, Dr.Klaus Michael Rückert, ο οποίος στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 επισκέφθηκε την πόλη μας.

Ο κ. Γεώργ. Γιακουμάκης θα εξετάσει με τον Γερμανό αξιωματούχο, σε συνέχεια της συζήτησής τους στο Ρέθυμνο, τρόπους ανταλλαγής τεχνογνωσίας που αφορά στην ανάπτυξη του αγροτουριστικού κλάδου των δύο περιοχών, θα αναζητήσει πεδία συνεργασίας αμοιβαίας προβολής του αγροτουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής και θα διερευνήσει την ύπαρξη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης ανταλλαγής ενημερωτικών επισκέψεων μεταξύ επιχειρηματιών των δύο περιοχών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.