Ρόλο ρυθμιστή στην εγχώρια αγορά αμνοεριφίων και στις τιμές που εν τέλει θα καρπωθούν οι έλληνες παραγωγοί αναμένεται να «παίξει» εφέτος η Τουρκία, λόγω μεγέθους και όγκους κρέατος, που ήδη απορροφά από την Ελλάδα. Εκτιμήσεις αναφορικά με τις τιμές, μπορεί να κριθούν πρόωρες, τη δεδομένη περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Τάκη Πεβερέτο, ωστόσο οι προοπτικές είναι θετικές.

Το ζωηρό τουρκικό ενδιαφέρον για απορρόφηση κρέατος, τόσο βοδινού όσο και αμνοεριφίων δημιουργεί θετικές προοπτικές για την τιμή που θα εισπράξει ο έλληνας κτηνοτρόφος, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Όπως εξηγεί στο paseges.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Τάκης Πεβερέτος, οι Τούρκοι έμποροι έχουν κάνει έντονα αισθητή την παρουσία τους στη βόρεια Ελλάδα, απορροφώντας σημαντικά υψηλές ποσότητες ελληνικού κρέατος, γεγονός αν μη τι άλλο θετικό για τους έλληνες παραγωγούς, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Το ενδιαφέρον των Τούρκων είναι ιδιαίτερα έντονο για «βαριά» κυρίως αμνοερίφια, που ζυγίζουν πάνω από 15 κιλά, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά αρνιών και στην περιοχή της Κρήτης.

Στο επίπεδο των τιμών παραγωγού αναφερόμενος ο κ. Πεβερέτος, τονίζει ότι είναι νωρίς για εκτιμήσεις, αν και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες για τους παραγωγούς, που τα Χριστούγεννα πούλησαν αμνοερίφια στα επίπεδα των 4 και 4,5 ευρώ το κιλό. Θυμίζουμε ότι κατά την περσινή περίοδο του Πάσχα οι παραγωγοί εισέπραξαν περί τα 6 ευρώ κιλό, ενώ δυο χρόνια πίσω, το 2009 οι τιμές «έπαιξαν» στα επίπεδα των 5 – 5,5 ευρώ.

(paseges.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook