Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης πρόκειται να τεθεί ο φορέας πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων CRETA CERT όπως τονίστηκε σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου της διοίκησης του φορέα Άλκη Καλαμπόκη.

Ο πρόεδρος του CRETA CERT και πρόσφατα επανεκλεγείς στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης ενημέρωσε τον Σταύρο Αρναουτάκη για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα από τον φορέα, προκειμένου να τεθεί η δραστηριότητά του υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Όπως τονίστηκε το συγκεκριμένο σήμα που θα φέρει την σφραγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, θα αποδεικνύει την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων μέσα από αυστηρούς ελέγχους, καθώς επίσης και την γεωγραφική καταγωγή τους που θα παράγονται και θα τυποποιούνται μόνο στην Κρήτη, κάτω από συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές.

Η αρχή θα γίνει με τα κηπευτικά του νησιού, στη συνέχεια με το ελαιόλαδο και ακολούθως με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες των προϊόντων (κτηνοτροφικά προϊόντα, μέλι, αρωματικά φυτά, αρτοποιήματα κλπ).

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στην σύσκεψη ότι μέσω του CRETA CERT αναμένεται να αποκτήσουν τα προϊόντα της Κρήτης ενιαία ταυτότητα και ενιαίο διαβατήριο για την εσωτερική και διεθνή αγορά αντίστοιχα.

Τέλος τονίστηκε ότι ο φορέας θα θωρακίσει την ταυτότητα των Κρητικών προϊόντων, βάζοντας ένα τέλος στις παράνομες «βαφτίσεις» εισαγόμενων κηπευτικών που πωλούνται στην αγορά ως ντόπια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook