Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική Νιγηρία σε μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες Παρασκευή και την Πέμπτη και οι οποίες αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσαν σήμερα κάτοικοι, ιατρικές και στρατιωτικές πηγές. Στο μεταξύ ακόμη επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια νέων επιθέσεων.

Στην πόλη Πότισκουμ, στην πολιτεία Γιόμπε, μια νοσοκόμα του γενικού νοσοκομείου δήλωσε ότι έφτασαν στο νεκροτομείο 20 σωροί, «Μέχρι στιγμής μας έχουν φέρει συνολικά 20 σωρούς μετά τις επιθέσεις», δήλωσε η νοσοκόμα.

Οι κάτοικοι της Πότισκουμ πάντως, εκτιμούν ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς πολλές οικογένειες δεν έχουν περισυλλέξει τις σωρούς των συγγενών τους από το δρόμο για να τους θάψουν.

Στην πόλη Μαϊντουγκούρι, που θεωρείται προπύργιο της Μπόκο Χαράμ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Εκρήξεις, τις οποίες ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, σημειώθηκαν στη Μαϊντουγκούρι την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο μεταξύ επτά ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Πότισκουμ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Έλαβα πληροφορίες για τον θάνατο σήμερα το πρωί ενός πρώην αξιωματούχου του τελωνείου, ενός πρώην αστυνομικού και πέντε μελών της οικογένειάς τους από τη Μπόκο Χαράμ στην Πότισκουμ», δήλωσε ο Πάτρικ Εγκμπουνίμπε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Γιόμπε.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook