Η πιο λιτή στρατιωτική παρέλαση θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Θα συμμετάσχουν μόνον πεζοπόρο τμήματα ενώ δεν θα γίνουν υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών.

Το κόστος θα ανέλθει σε 230.00 ευρω όταν παλαιότερα ξεπερνούσε το ενα εκατομμύριο. Παράλληλα θα ληφθούν μέτρα έτσι ώστε αποφευχθούν έκτροπα όπως αυτά που συνέβησαν πέρυσι όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Όπως τονίζει η Καθημερινή της Κυριακής, αρχικά το κόστος της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν να ανέλθει στις 300.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι, τελικά, δεν θα υπερβεί τις 230.000 ευρώ, καθώς αποφασίσθηκε το Πολεμικό Ναυτικό να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στη συμπρωτεύουσα με δύο αρματαγωγά και να μην αποσταλεί στη Θεσσαλονίκη και μία φρεγάτα, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.

Συνολικά για τις δύο στρατιωτικές παρελάσεις εφέτος, το κόστος έχει προϋπολογισθεί στις 320.000 ευρώ, μειωμένο κατά 115.000 ευρώ σε σχέση με το 2011, όταν δαπανήθηκαν για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, συνολικά 435.000 ευρώ.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook