Κάνοντας λόγο για αποκυήματα «αρρωστημένης φαντασίας», με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ο δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου κ.Γιώργος Δερμιτζάκης, διαψεύδει ανακοίνωση της «πρωτοβουλίας Κανδάνου για την διάσωση του φαραγγιού» σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία των “Λατομείων Σελίνου” στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου.

Όπως αναγράφεται στην σχετική ανακοίνωση «Την Κυριακή 20/3/2011 στην γενική συνέλευση που είχε καλέσει το τοπικό συμβούλιο στην Κάντανο, παρουσία του βουλευτή Χανίων κ. Δαμιανάκη, ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία των “Λατομείων Σελίνου” στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου. Το πρόσχημα είναι η αποκατάσταση του κατεστραμμένου τοπίου και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος το θέμα πρόκειται να συζητηθεί σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.»

Όμως σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο κ.Δερμιτζάκης τόνισε πως «στην συνέλευση του τοπικού συμβουλίου Καντάνου για το θέμα της αποκατάστασης του λατομείου, ειπώθηκε από εμένα, ότι σύντομα θα μας απασχολήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό και τίποτε άλλο. Και είπα ότι τότε ο καθένας θα πάρει την θέση του.



 Εάν θέλουμε αυτή την ασχήμια η οποία υπάρχει στην περιοχή να εξακολουθεί να υπάρχει, η εάν θέλουμε, την αποκατάστασή της.

Αυτό και μόνο και τίποτε άλλο. Είπα πως σύντομα θα μας απασχολήσει γιατί είναι φυσικό να μας απασχολήσει το θέμα που αφορά στην αποκατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αρρωστημένη φαντασία και τα απωθυμένα του κάθε ενός πρέπει να διερμηνεύουν τις δηλώσεις τις δικές μου.
»

Επίσης σε ότι αφορά στο σημείο της ανακοίνωσης που επισημαίνει ότι «η εταιρεία δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στο δήμο από τα ανταποδοτικά τέλη και τα πρόστιμα που χρωστά και που υπολογίζονται σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο σε 1500.000 ευρώ» σύμφωνα με τον κ.Δερμιτζάκη « είπαμε ότι εμείς, αυτά που θα βεβαιωθούν στην εφορία θα τα απαιτήσουμε. Πέραν τούτου δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τις οικονομικές υπηρεσίες της πολιτείας…»

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για την διάσωση , την προβολή και την ανάδειξη του ιστορικού της φαραγγιού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook