Το πλαίσιο προετοιμασίας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το Σεπτέμβριο του 2013, συζητήθηκε σήμερα στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στην Περιφέρεια ο ανριπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, όπου είχαν προσκληθεί οι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η επιτυχημένες τριήμερες εκδηλώσεις που οργάνωσε για πρώτη φορά και πραγματοποίησε με επιτυχία η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με την συνεργασία των δήμων στο τέλος Σεπτεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή και αποδοχή των πολιτών και τουριστών, έβαλαν υψηλά το πήχη για την πραγματοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων το 2013.

Στην σημερινή σύσκεψη, όλοι οι συμμετέχοντες και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του δήμου Ηρακλείου Νίκος Ματζαπετάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ανδρέας Μεταξάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο εκπρόσωπος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Κρήτης Δημήτρης Κουμπαράκης, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Θεόδωρος Μαρουφίδης , του ΕΟΤ Γιώργου Σταφυλάκη, αφού εκφράστηκαν με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και της ΠΕ Ηρακλείου για την διοργάνωση των επιτυχημένων τριήμερων εκδηλώσεων, κατέθεσαν τις απόψεις τους για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το 2013.

Παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε ότι βασική στόχευση των εκδηλώσεων του χρόνου θα είναι «η αξιοποίηση ενός ‘θησαυρού’ που είναι τα Ενετικά Τείχη αλλά και οι πλατείες του Ηρακλείου, όπου αναμένεται να γίνουν εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και ανάδειξης της τοπικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στα τοπικά μας προϊόντα. Επίσης σε συνεργασία με τους δήμους της Ενότητας θα πραγματοποιηθούν και εκεί σημαντικές εκδηλώσεις».

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν ότι με χαμηλό κόστος πραγματοποιήθηκαν φέτος επιτυχημένες δράσεις πολιτισμού και επιχειρηματικότητας, που αγκαλιάστηκαν από τους πολίτες και τους τουρίστες, ενώ του χρόνου προαναγγέλθηκε ότι οι εκδηλώσεις θα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Παράλληλα αποφασίστηκε να συσταθεί οργανωτική επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία των εκδηλώσεων για του χρόνου, και μέχρι το Νοέμβριο να έχει καταρτιστεί το αρχικό πλάνο, οπότε και θα υπάρξει εκ νέου ανάλογη συνάντηση-σύσκεψη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook