Παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία ήταν και ομιλήτρια, πραγματοποιήθηκε το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στο Ηράκλειο με θέμα: “Γυναίκες στην Πολιτική Από την εποχή της Πραξαγόρας στον καιρό του Μνημονίου”.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου 2012 στην Αίθουσα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου (Πρώην Παλαιά Λαχαναγορά) και ήταν μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ».

Η Δήμαρχος Φαιστού άνοιξε τον 7ο θεματικό κύκλο καλεσμένη να παρουσιάσει την περίπτωση του Φεστιβάλ των Ματάλων που πραγματοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια, σημειώνει τεράστια επιτυχία και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, ως Καλή Πρακτική ανάδειξης περιοχής. Το κοινό του συνεδρίου αγκάλιασε την παρουσίαση και με ένθερμο τρόπο ενημερώθηκε για την πορεία προς την επιτυχία αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές.

Αίσθηση έκανε και η εισαγωγή στο θέμα του Φεστιβάλ η οποία ήταν η εξής:

«Στη δεκαετία του 1960 και του \’70 η παραλία των Ματάλων έγινε ένας προορισμός για τους hippies όλου του κόσμου. Νέοι ταξιδιώτες ακολούθησαν τα ίχνη μιας διαδρομής hippies ώσπου παρέμειναν σ \’αυτή την όμορφη τοποθεσία, κάνοντας τα αρχαία σπήλαια σπίτια τους για μήνες. Η Joni Mitchell ήταν ένας από τους επισκέπτες, που αργότερα κυκλοφόρησε την «Carey» το παγκοσμίου φήμης τραγούδι που μιλούσε για την εμπειρία της στα Μάταλα. Το 2011 και το 2012 σχεδόν 100.000 επισκέπτες ξαναέζησαν το χίπικο όνειρο…»

Η κ. Πετρακογιώργη τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Φαιστού προσελκύοντας το ενδιαφέρον μιας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής αυτής έχοντας μία νέα προσέγγιση.

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία για τις γυναίκες της τοπικής Αυτοδιοίκησης να προβάλουν το λόγο και το έργο τους, καθώς επίσης και να παρουσιάσουν τα προβλήματά που υπάρχουν στους Δήμους λόγω της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Αναφορικά με το Δήμο Φαιστού αυτό που συζητήθηκε, είναι ο έντονος ανταγωνισμός που επικρατεί στο βόρειο τουριστικό δίκτυο αλλά κυρίως όλες οι προκλήσεις που προκύπτουν από την συνένωση των 3 πρώην Δήμων Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος ανέπτυξε τους άξονες ανάπτυξης Τουρισμού με χρονικό ορίζοντα τα 3 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα:
•Ανάπτυξη, στα αγροτικά και τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
•Επένδυση στο πολιτιστικό κεφάλαιο του Δήμου.
•Αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Νέων Τεχνολογιών για την ανάπτυξη του τόπου μας.
•Ενοποίηση στα οικονομικά θέματα και στα ζητήματα πόρων και χρηματοδοτήσεων για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Κλείνοντας η Δήμαρχος Φαιστού ανακοίνωσε τις προτεινόμενες ημερομηνίες για το Matala Beach Festival 2013 τις 21-22-23-24 Ιουνίου 2013 και την σε μικρό χρονικό διάστημα επίσημη παρουσίαση του νέου Branding Strategy και του νέου Logo του Φεστιβάλ των Ματάλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook