Την Σύμβουλο της εταιρείας CTM Hellas κ. Κρύση Παλάσση, υπεύθυνη σε θέματα Προγραμματισμού κρουαζιέρας συνάντησε σήμερα, ο Δήμαρχος
Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στα πλαίσια του σχεδιασμού και ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Σγουρός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης και ο Ειδικός Σύμβουλος σε Λιμενικά Θέματα κ. Καναβάκης Σταύρος.

«Η προώθηση της κρουαζιέρας αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τη κρουαζιέρα με την κοινωνική-οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης καθώς και της ευρύτερης περιοχής δηλαδή από την κοσμοπολίτική Ελούντα, το Σίσι, το Καλό Χωριό και το οροπέδιο Λασιθίου έως την πλούσια φυσική ομορφιά που προσφέρει η ενδοχώρα.

Στη βάση της συνεργασίας μας χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που θα μας καλύψει τουλάχιστον για πέντε χρόνια…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουνενάκης.Η Κρουαζιέρα δεν έχει όριο, ανέφερε η κ. Παλάσση, αρκεί να υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός βελτίωσης και ανάπτυξης των υποδομών.

Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου είναι πολύ γραφικό και αν παντρέψουμε τις υπόλοιπες τουριστικές υποδομές που υπάρχουν στην περιοχή τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Και τόνισε ότι οι στόχοι σε ότι αφορά τη βελτίωση και την ανάπτυξη του λιμένα Αγίου Νικολάου καθώς και της προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων, είναι πολλαπλοί και μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα και σε πολλά επίπεδα.

Έθιξε επίσης το θέμα της αύξησης των καυσίμων η οποία θα επηρεάσει τη λειτουργία των πλοίων με αποτέλεσμα να κινούνται περισσότερο τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια (250μ) ενώ θα μειωθούν τα μεγάλα ταξίδια και θα πραγματοποιούνται τοπικές κρουαζιέρες.

Σε αυτό το σημείο η κ. Παλάσση διευκρίνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει το πυκνότερο δίκτυο λιμανιών στην Ανατολική Μεσόγειο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Η κ. Παλάσση θα εκπροσωπήσει το Λιμάνι του Αγίου Νικολάου ως προορισμό κρουαζιέρας στην διεθνή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Μασασαλία στις 27 Νοεμβρίου 2012. Ως προτεραιότητα του σχεδιασμού προώθησης της Κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο τέθηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής παρουσίασης.