Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την κατάθεση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να εξαπολύουν συνεχώς βολές κατά της ηγεσίας, κάνοντας λόγο για αδιέξοδες στρατηγικές επιλογές. «Ουδέν σχόλιον» είναι προς το παρόν η απάντηση της Ιπποκράτους και με ενδιαφέρον αναμένεται η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες, που επικαλείται το Έθνος, αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύει πως οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να γίνει όταν δρομολογηθεί η διαδικασία για την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή, ενώ θα επιδιώξει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να ανοίξει στο σύνολό της τα χαρτιά της και να εισηγηθεί όχι μόνο να ακούσει την εισήγηση του προέδρου.

Ωστόσο, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους προκαλούν αναταράξεις στην Ιπποκράτους, είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τα μέτρα.

«Το δίλημμα ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε έχει βέβαια μόνο έναν τρόπο επίλυσης: τη στήριξη της πατρίδας κι αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Όμως δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές» δήλωσε τη Δευτέρα Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας ότι θα δράσει μετά την υπέρβαση των μεγάλων εθνικών θεμάτων. Επισήμανε δε την ανάγκη για ρήξη, με νέα κόμματα ή απολύτως αναμορφωμένους σχηματισμούς και απολύτως νέα νοοτροπία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας, εκτιμώντας ότι το προγραμματισμένο -για τον Φεβρουάριο- Συνέδριο δεν μπορεί να είναι η λύση.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δε, επιβράβευσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αποφασιστικότητα και τη συνέπειά του, προτρέποντας «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, είναι η μόνη διέξοδος». Η απάντηση ήλθε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη που μίλησε για τιμαριούχους χωρίς τιμάριο.

Πάντως, έμπειρα στελέχη διαβλέπουν ότι μετά την εκταμίευση της δόσης και ενώ θα αρχίζει η εφαρμογή των νέων μέτρων, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί μπροστά σε πρωτοφανή διλήμματα για το πώς θα δώσει τη μάχη της επιβίωσης.

 

in.gr