Θέμα χρόνου είναι η αποζημίωση των κατοίκων του Ινναχωρίου του Δήμου Κισσάμου, οι οποίοι επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με την απάντηση του αναπλ.υπ.Ανάπτυξης κ.Σταύρου Καλογιάννη σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Αναλυτικότερα στην απάντηση του υπουργού αναφέρονται τα εξής :

«Η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, ως αρμόδια για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια μετά από σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές και κατολισθήσεις, έχει συντάξει Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με το οποίο οριοθετείται η Τοπική Κοινότητα Κεφαλίου της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του Δήμου Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, από την πυρκαγιά της 18ης Ιουλίου 2012 και καθορίζονται τα πιστωτικά μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.

Η ανωτέρω ΚΥΑ έχει προωθηθεί στα συναρμόδια Υπουργεία για υπογραφές. Μετά την έκδοσή της, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να τους χορηγηθεί η αναλογούσαν Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook