Ξεκινά στη Βουλή η κρίσιμη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, κατά την οποία -όπως φαίνεται- θα οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα. «Αγκάθι» στην διαπραγμάτευση αποτελούν τα εργασιακά, καθώς Βενιζέλος και Κουβέλης προβάλλουν σοβαρές αντιρρήσεις στις προτεινόμενες αλλαγές, όπως στο ύψος των αποζημιώσεων. Ωστόσο, και οι δύο εταίροι διαμηνύουν ότι δεν επιθυμούν να φέρουν τριγμούς στην κυβέρνηση και την ίδια ώρα δεύτερο «καυτό» θέμα στην ατζέντα των πολιτικών αρχηγών αποτελεί η ψήφιση των μέτρων χωρίς διαρροές.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει στους αρχηγούς ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και ότι πρέπει να υπάρξει τελική συμφωνία το αργότερο μέχρι αύριο, Τετάρτη. Ενδεικτική του κλίματος είναι και η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Βουλή: «Πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή» ανέφερε.

Επίσης, στη σύσκεψη αναμένεται να επαναλάβει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου και γι\’ αυτό θα πρέπει το αργότερο μέχρι τη σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου να έχει ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook