Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στον κυβερνητικό συνασπισμό η κατηγορηματική άρνηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη να ψηφίσει τις ανατροπές που ζητά η τρόικα στα εργασιακά. Παρά το μήνυμα του πρωθυπουργού «θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε», η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει.

Την Αγ.Κωνσταντίνου έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή όλα τα μέτρα (δημοσιονομικά, φορολογικά και εργασιακά) πακέτο και ως έχουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εντός της ημέρας.

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να επιτύχει έναν συμβιβασμό τόσο στο εξωτερικό, με την τρόικα, όσο και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, με τη ΔΗΜΑΡ, για το ζήτημα των εργασιακών. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι αφενός να ξεμπλοκάρει το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα, προκειμένου η δόση των 31,5 δισ. ευρώ να εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, αφετέρου να διατηρηθεί αρραγής η κυβερνητική συμμαχία των τριών κομμάτων.

Η ΔΗΜΑΡ, πάντως, εμφανίζεται αμετακίνητη στη θέση της για τα εργασιακά και εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να συναινέσει ούτε αν γίνουν μικρές βελτιώσεις στα όσα ζητά η τρόικα.

Η Αγίου Κωνσταντίνου έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα, δε, με τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος είπε ότι το πακέτο έχει κλείσει και θα πάει ως έχει στη Βουλή.

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης χαρακτήρισε τη θέση Στουρνάρα «εκβιαστική προσέγγιση». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα εργασιακά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση.

Ο κ. Χατζησωκράτης σημείωσε ότι «άσχετα με το τι λέει ο κ. Στουρνάρας την ευθύνη της διακυβέρνησης έχει ο πρωθυπουργός» και επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει το θέμα πάνω από την τρόικα».in.gr