Τον Καναδά θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στις 27 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος της Ομογένειας στις τιμητικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης εκατό χρόνων Κρητικής παρουσίας στο Μόντρεαλ.

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης κατά την παραμονή του στον Καναδά, θα έχει μια σειρά επαφών με το Ελληνικό και το Κρητικό στοιχείο, αλλά και επαφές με επιχειρηματικούς κύκλους και θεσμικούς φορείς για την προώθηση των επενδύσεων, των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, που αναπτύσσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Αρναουτάκη είναι το Μόντρεαλ, ενώ παράλληλα θα επισκεφτεί την Οτάβα και το Κεμπέκ. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης που θα παρουσιάσει τη δυναμική, τα προϊόντα, τον τουρισμό και τις επενδυτικές προοπτικές της Κρήτης σε επιχειρηματικό φόρουμ, θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Γερουσιαστές, βουλευτές, τον Έλληνα Πρέσβη και άλλους διπλωμάτες και Δημάρχους.

Επίσης ο κ. Αρναουτάκης θα έχει συναντήσεις με το Ελληνικό και δει το Κρητικό στοιχείο του Καναδά, τις κοινότητες και τις Ενώσεις του οποίου θα επισκεφτεί, καθώς και Ελληνόγλωσσα σχολεία. Ξεχωριστής σημασίας είναι οι παρουσίες του Περιφερειάρχη στις Δοξολογίες για τις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου.

Επιστρέφοντας από τον Καναδά ο κ. Αρναουτάκης θα μεταβεί στο Λονδίνο, στο πλαίσιο μεγάλης τουριστικής έκθεσης που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, όπου η Κρήτη εκπροσωπείται με δικό της περίπτερο παρουσία στελεχών της Αυτοδιοίκησης.