Η αυτοαποκαλούμενη «αστυνομία της ηθικής» ανακάλυψε έναν νέο κίνδυνο για την υγεία και τις αξίες των Ρώσων και αυτός βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα ορθόδοξων ακτιβιστών, με το όνομα «Το Συμβούλιο του Λαού», τα έχει βάλει με μία σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας PepsiCo. «Η συσκευασία αυτών των γαλακτοκομικών προϊόντων της μάρκας "Vesyoly Molochnik" εδώ και πολύ καιρό με ενοχλεί» υποστηρίζει ο Anatoly Artyuch, μέλος της ομάδας. Η μάρκα σημαίνει ο «Χαρούμενος Γαλατάς».

Η Pepsi χρησιμοποιεί αυτήν τη μάρκα για να πουλήσει μία σειρά από γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι συσκευασίες απεικονίζουν έναν χαμογελαστό, λίγο γεμάτο γαλατά, ο οποίος φοράει ένα καπέλο του σεφ. Πίσω του υπάρχει ένα πράσινο λιβάδι με ένα ουράνιο τόξο που εκτείνεται κατά μήκος του ουρανού. Ο Artyuch πιστεύει ότι το ουράνιο τόξο δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται. Ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για το «παγκόσμιο σύμβολο του κινήματος του σοδομισμού»!

Το χειρότερο είναι ότι η ρωσική Δικαιοσύνη παίρνει στα σοβαρά τους ισχυρισμούς αυτούς και έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι δεν τα έχουν βάλει αποκλειστικά με τα γιαούρτια και τα γάλατα, αλλά και με τη «σατανική» τραγουδίστρια της ποπ, Μαντόνα, η οποία «τολμάει» να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Το ρωσικό δικαστήριο εξετάζει την ενοχή της για «δημόσια παρότρυνση του σοδομισμού και της ομοφυλοφιλίας», σύμφωνα με το «Spiegel». Ένας ομοφοβικός νόμος στην Αγία Πετρούπολη, ο οποίος απαγορεύει την προαναφερθείσα συμπεριφορά, ανάγκασε το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά να εκδώσει ειδική οδηγία προς τους ομοφυλοφίλους, ώστε να μη γίνονται στόχος στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, η Μαντόνα ζήτησε σεβασμό, ανοχή και αγάπη προς τους ομοφυλοφίλους και τις λεσβίες, αλλά η κίνησή της προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης, η οποία της ζητεί να πληρώσει 8,3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση. Τα δύο αυτά περιστατικά αποδεικνύουν ότι η Ρωσία είναι μία από τις πιο ομοφοβικές χώρες στον κόσμο, ενώ μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 62% των Ρώσων καταδικάζει την ομοφυλοφιλία, η οποία θεωρείται χειρότερη και από την αυτοκτονία.

Η κοινότητα LGBT δεν τα βάζει όμως κάτω και προσπαθεί καθημερινά να δώσει τη μάχη της σε μία οπισθοδρομική χώρα. Ήδη υπάρχουν πολλά gay clubs και, ακόμα κι αν γίνονται προσπάθειες παρεμπόδισης των Gay Parades μέσω βίαιων πρακτικών, τα άτομα αυτά είναι αποφασισμένα να ανατρέψουν την κατάσταση.


zougla.gr