Το πρόγραμμα της ΕΚΤ για την επαναγορά κρατικών ομολόγων χωρίς περιορισμούς, αλλά υπό σαφείς όρους, υπερασπίστηκε ενώπιον των δύσπιστων Γερμανών, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε πληθωρισμό, ούτε θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του ιδρύματος.

«Το πρόγραμμα δεν θα οδηγήσει σε συγκαλυμμένες χρηματοδοτήσεις των κυβερνήσεων και δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της ΕΚΤ» υποστήριξε ο Μόντι στην ομιλία του προς τους βουλευτές της Bundestag.

O Ιταλός τραπεζίτης εξήγησε ότι οι παρεμβάσεις με βάση το πρόγραμμα «είναι σχεδιασμένες κατά τρόπον ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους επενδυτές πως οι φόβοι τους για το ευρώ είναι αβάσιμοι».

Η σπάνια αυτή εμφάνιση του Ιταλού και μάλιστα σε μία ημέρα όπου οι έρευνες στα στοιχεία των επιχειρήσεων δείχνουν πως η Γερμανία συμπαρασύρεται στη δίνη της κρίσης του ευρώ, δείχνει πως ο Ντράγκι δίνει μεγάλη σημασία στο να εξασφαλίσει τη σύμπλευση του πολιτικού κόσμου της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.

Έξω από την έδρα του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο μία μικρή ομάδα διαδηλωτών, που ανήκουν σε μία οργάνωση Ευρωσκεπτικιστών με την ονομασία «Νέοι Επιχειρηματίες», διαδήλωνε κατά του Ντράγκι, φορώντας κόκκινα φανελάκια με τυπωμένο στο σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις \’πρέσες\’ κύριε Ντράγκι», ενώ σε μία επιγραφή που κρατούσαν τονιζόταν «ΕΚΤ = Κακή Τράπεζα».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook