Επιμένουν οι Βρυξέλλες ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία για το ελληνικό πακέτο και για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν διέψευσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας λέγοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά υπάρχουν θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

«Υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα πριν να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την επιμήκυνση της ελληνικής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι η τρόικα θα αποφανθεί για το αν η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και μετά το θέμα θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικούς της Ευρωζώνης. Πάντως, σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση.

Για φήμες που δεν μπορεί να τις σχολιάσει, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στην επιμήκυνση.

Το δημοσίευμα διέψευσε επίσης νωρίτερα ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ σχολιάζοντας το άρθρο της εφημερίδας, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ, παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας και υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για παραχώρηση χρόνου στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ισχυριζόταν ότι η επιμήκυνση είχε ήδη οριστικοποιηθεί.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του από τη Βουλή ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε αναφορικά με την επιμήκυνση πως επίσημα δεν την έχουμε πάρει, όμως όλα τα σενάρια που δουλεύουμε είναι σαν να την έχουμε πάρει. Μάλιστα είπε πως αν δεν τη λαμβάναμε, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα ύψους 18,5 δισ. και όχι 13,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να περικόψει το χρέος της μέσω της μείωσης των επιτοκίων και της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την ΕΕ και το ΔΝΤ», υπονοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να προχωρήσει σε έμμεσο κούρεμα του χρέους.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook