\”Άναψαν τα αίματα\” στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων απόψε με αιχμή του δόρατος τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τη χωροθέτηση ή μη υποσταθμού στης ΔΕΗ στο Ακρωτήρι.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις με το Γρηγόρη Αρχοντάκη, να δηλώνει πως δεν μπορεί να αποφασίσει για σύσταση επιτροπής από τη στιγμή που θεωρεί πως πρέπει πρώτα να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια να χωροθέτησης του υποσταθμού στην περιοχή του ναυστάθμου.

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης εξέφρασε έντονα την ένστασή του για το γεγονός ότι στην πρόταση της δημοτικής αρχής δεν περιλαμβάνονταν στην επιτροπή μέλη από όλες τις παρατάξεις.

Ο Τάσος Βάμβουκας πρότεινε να συμμετάσχει στην επιτροπή και εκπρόσωπος από το τμήμα περιβάλλοντος ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση για τη χωροθέτηση του υποσταθμού σε περιοχή του ναυστάθμου.

Ο Αντώνης Παπαντωνάκης κατήγγειλε τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι έτσι όπως λειτουργεί θα εκπροσωπούνται πάντα στις επιτροπές μόνο οι συνδυασμοί των κυρίων Σκουλάκη και Αρχοντάκη.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης παίρνοντας το λόγο στο τέλος δήλωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει αν πρέπει να χωροθετηθεί η όχι ο υποσταθμός στο Ακρωτήρι ή σε περιοχή του ναυστάθμου. Επιπλέον τόνισε ότι θα εισηγηθεί να επισκεφτεί μαζί με την επιτροπή τον υπουργό άμυνας με στόχο να πιέσουν για τη χωροθέτηση του υποσταθμού σε περιοχή του ναυσταύθμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook