Το νέο Ford B-MAX, αρχίζει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα. Βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα αυτοκινήτων Β της Ford -την οποία μοιράζεται με το επιτυχημένο νέο Fiesta- και αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρείας για ένα premium μικρό πολυχρηστικό (MAV), συνδυάζοντας εξαιρετικούς χώρους και ευελιξία με ένα μοντέρνο και κομψό εξωτερικό.

Το Ford Easy Access Door System του B-MAX προσφέρει εξαιρετική δυνατότητα πρόσβασης χάρη στην ενσωμάτωση των κεντρικών κολόνων του αμαξώματος στις πόρτες (κλασικές μπροστά, συρόμενες πίσω) και υπόσχεται νέα επίπεδα άνεσης και ευελιξίας.

Όταν οι εμπρός και πίσω πόρτες είναι ανοιχτές, η πρόσβαση στο εσωτερικό είναι εξαιρετική με ένα ενιαίο τεράστιο άνοιγμα μήκους 1,5 m, διευκολύνοντας την είσοδο ή έξοδο των πίσω επιβατών, την ασφάλιση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα, ή τη φόρτωση και εκφόρτωση αντικειμένων.Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα 60/40 και αναδιπλώνονται πλήρως με μία απλή κίνηση και επιπλέον το αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού δημιουργεί μία επίπεδη επιφάνεια, από μπροστά μέχρι πίσω, κατάλληλη για φορτία μήκους μέχρι 2,34 m.

Το B-MAX εγκαινιάζει νέα πρότυπα απόδοσης καυσίμου στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών (MAV). Ο βενζινοκινητήρας 1.0 Ford EcoBoost διατίθεται σε εκδόσεις 100 PS και 120 PS, ενώ η έκδοση 120 PS πετυχαίνει εκπομπές CO2 114g/km.Επίσης διατίθεται τον πετρελαιοκινητήρα Duratorq TDCi 1.6l (95PS), που προσφέρει εξαιρετική κατανάλωση και εκπομπές CO2 104g/km.

Το Ford B-MΑΧ διατίθεται στην ελληνική αγορά στις εκδόσεις: Ambiente, Trend, Titanium και Titanium-X.gocar.gr