Το Ρέθυμνο για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει μεγάλες διοργανώσεις. Ο λόγος αυτή τη φορά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2012. Η πόλη έστειλε το δικό της μήνυμα ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί σε ένα υπέροχο προορισμό ποδηλατιστών από όλο τον κόσμο.

Η κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και απέσπασε τις καλύτερες των κριτικών σε θέματα οργάνωσης, συμμετοχής και αποτελεσμάτων. Σύμμαχος ο καλός καιρός που συνόδευσε τους αθλητές και τις τρεις ημέρες.

Η εταιρεία Sports Promotion Hellas σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδηλασίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας αλλά και με την ανιδιοτελή συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών εργάστηκαν συντονισμένα και κατάφεραν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Μερίδιο από την επιτυχία οφείλεται στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι απέδειξαν ότι στηρίζουν τις μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη, σεβόμενοι τα μέτρα ασφαλείας, τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σίγουρα ανέτρεψαν τους συνηθισμένους ρυθμούς της πόλης τις τρεις εκείνες ημέρες, αλλά και για τη συμμετοχή τους τις ώρες των αγώνων είτε εθελοντικά στην ίδια τη διοργάνωση είτε χειροκροτώντας και εμψυχώνοντας τους αθλητές. Οι διοργανωτές τους απευθύνουν ένα θερμό ευχαριστώ και τους υπόσχονται ότι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου το Ρέθυμνο να είναι από εδώ και στο εξής ο πυρήνας νέων μεγάλων διοργανώσεων για το καλό του δήμου και των πολιτών του.

Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Aegean Pearl o Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Κώστας Ηλιάκης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ρεθύμνου, ο οποίος έφυγε με την ρεθεμνιώτικη αποστολή για το Στρασβούργο, απευθυνόμενος στους αθλητές και τη συνοδεία τους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς η παρουσία σας τις τρεις μέρες διεξαγωγής του παγκόσμιου πρωταθλήματος στον τόπο μας. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στη συγκεκριμένη διοργάνωση και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που όλα κύλησαν ομαλά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι της μάχιμης ενημέρωσης για τα προβλήματα του κόσμου, είναι συγχρόνως μάχιμοι λάτρεις της οικολογίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της χρήσης εναλλακτικών μορφών βιώσιμης κινητικότητας.

Σας θεωρούμε τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας. Ξέρουμε ότι τον αγαπήσατε ήδη και ότι θα μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας να προβάλλουμε τους ιστορικούς, πολιτιστικούς, φυσιολατρικούς θησαυρούς μας.

Ο δήμος μας, όπως θα διαπιστώσατε διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία αθλητών της ποδηλασίας, οι οποίοι μπορούν να συνδυάσουν την προπόνηση και τις διακοπές τους σε έναν τόπο με πλούσια φυσική και πολιτιστική ομορφιά. Για το λόγο αυτό σας ευχαριστούμε θερμά. Είμαστε σίγουροι ότι εσείς οι ίδιοι θα επιλέξετε ξανά το Ρέθυμνο για τις επόμενες προπονήσεις ή τις διακοπές σας».

Εκτός του αγωνιστικού προγράμματος οι φιλοξενούμενοι αθλητές και η συνοδεία τους ξεναγήθηκαν στην πόλη και ακολούθησαν το πρόγραμμα εκδρομής στο νομό Ρεθύμνου. Έμειναν ενθουσιασμένοι από την κρητική φύση και τη φιλοξενία των κατοίκων. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς επέλεξαν να παρατείνουν την παραμονή τους για να χαρούν λίγες μέρες διακοπών και κάποιοι να ακολουθήσουν μια ποδηλατική διαδρομή εκτός αγώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των αγώνων η ιταλική ομάδα κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες και η ελληνική εντυπωσίασε κατακτώντας συνολικά 9 μετάλλια. 

Στον αγώνα συμμετείχε επίσης ένας ποδηλάτης ο οποίος εξαιτίας της έλλειψης όρασης υπήρξε συνεπιβάτης και συναθλητής σε διπλό ποδήλατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook