Έκρυθμο ήταν για ακόμα μια φορά το κλίμα έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου περισσότερα από 200 άτομα διαμαρτύρονταν για την παράσταση «Corpus Christi».

Μέλη θρησκευτικών οργανώσεων -κυρίως ηλικιωμένοι- ρασοφόροι και μοναχοί κρατώντας ελληνικές σημαίες και σταυρούς, βρίσκονταν από το «Χυτήριο», ενώ το θέατρο είχαν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ -με τρεις κλούβες έξω από την είσοδο του θεάτρου- προς αποφυγή νέων επεισοδίων.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές διαδηλωτών.

Το θεατρικό έργο Corpus Christi του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του.

Η παράσταση παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους. Παρακολουθούμε τον Ιησού από τη γέννησή του, σε ένα μοτέλ στην Εθνική Οδό, τις σχολικές του περιπέτειες έως τη Σταύρωση. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα παρουσιάζοντας την ιστορία δεκατριών νέων, οι σχέσεις των οποίων δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα, την προδοσία.

Οι συντελεστές του έργου έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη καθώς ιερωμένοι και λαϊκοί καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα χαρακτηρίζοντας την παράσταση του Λαέρτη Βασιλείου «προσβλητική». Το δικαστήριο πάντως έχει απορρίψει το αίτημα να μην ανέβει η παράσταση.


protothema.gr