Σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ο Δήμος Φαιστού με το Δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου, πραγματοποίησε συνάντηση στις Μοίρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας κ. Γιάννης Φασομυτάκης. με τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου κ. Γιώργο Ζερβάκη.

Αντιδήμαρχος και Διευθυντής επόπτευσαν τους χώρους μαθημάτων της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», ενώ συζήτησαν εκτενώς τα δεδομένα και τις προοπτικές του Ι.Ε.Κ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του να λειτουργεί ειδικότητα Ι.Ε.Κ. στο Δήμο Φαιστού, τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρονται ευκαιρίες Παιδείας στους νέους της περιοχής, οι οποίοι έχουν δίψα για μάθηση.

  Ο κ. Φασομυτάκης τόνισε στο Διευθυντή του ΙΕΚ ότι θα μπορούσε να εξεταστεί πιθανά το ενδεχόμενο να υποβληθεί πρόταση και για νέα ειδικότητα στο Δήμο Φαιστού σχετική με τις ανάγκες της περιοχής. Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΙΕΚ έκανε σαφές πως η συγκεκριμένη προοπτική θα εξεταστεί, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς πρέπει να υπάρξουν τα απαραίτητα χρήματα, η κατάλληλη οργάνωση, οι εκπαιδευτές, αλλά και πάνω απ’ όλα η απήχηση από σπουδαστές.

 Απέναντι σ’ αυτή την προοπτική η Δημοτική Αρχή Φαιστού είναι ιδιαίτερα θετική ενώ υποστήριξε πως εφόσον δρομολογηθούν διαδικασίες από πλευράς του Ι.Ε.Κ. ως καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα, ο Δήμος Φαιστού είναι διατεθειμένος να εκπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων που του αντιστοιχούν, προκειμένου να ενισχύσει και να στηρίξει την προσπάθεια , όπως άλλωστε κάνει με όλες του τις δυνάμεις για την ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» εδώ και ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook