Μικροεντάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μαθητικών παρελάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ομάδες πολιτών να υψώνουν πανό και να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου και των νέων μέτρων. Συνθήματα από διαδηλωτές ακούστηκαν και στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Στην Τρίπολη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης, μια ομάδα από το Εργατικό Κέντρο κι άλλη μια από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Αρκαδίας, ανήρτησαν πανό στο χώρο της παρέλασης και φώναζαν συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της.

Στο τέλος, η ομάδα του Αντιφασιστικού Μετώπου φωνάζοντας αντιμνημονιακά συνθήματα προσπάθησε να παρελάσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού απωθήθηκε από την αστυνομία. Δημιουργήθηκε μικρή ένταση και έγινε χρήση δακρυγόνων.

Ο κ.Μαυραγάνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι Έλληνες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Στην Καλαμάτα ομάδα πολιτών φώναζαν συνθήματα ενώ προσπάθησαν να παρελάσουν. Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία τους και μετά την απομάκρυνση των επισήμων από τον χώρο τους άφησε να περάσουν.

Στην Κόρινθο χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση έληξε ήρεμα, αν και εκεί δεν έλειψαν τα συνθήματα.

\"\"

Στο Ναύπλιο, ομάδα στελεχών του ΚΚΕ ανήρτησε πανό στο βράχο της Ακροναυπλίας, που έγραφε «Όχι στα μέτρα, όχι στο φασισμό». Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τον χώρο της παρέλασης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα προωθούμενα μέτρα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο κατά την κατάθεση στεφάνων, αποδοκιμάστηκαν από μια ομάδα μελών του Αντιφασιστικού Μετώπου.

Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα κατευθύνθηκε στον χώρο της παρέλασης με πανό και συνθήματα ενάντια στα μέτρα, ενώ όταν τα μέλη της προσπάθησαν να παρελάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

Στο Αγρίνιο, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΑ και της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας ξεκίνησαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων με κατεύθυνση προς το δημαρχείο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και αντιρατσιστικά συνθήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook