Σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του ο νέος Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνης Γρηγοράκης, ακολούθως της ορκωμοσίας του, που έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα.

Ενώπιον του Διοικητή κ. Αντώνη Γρηγοράκη ορκίστηκαν σήμερα κι ανέλαβαν επίσης τα καθήκοντα τους και οι νέοι Υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κα Άννα Τριχοπούλου και κ. Γιώργος Νεοφώτιστος.

Μετά την ορκωμοσία των υποδιοικητών, η νέα Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία.

Βιογραφικά Σημειώματα Υποδιοικητών.

Ο Γιώργος Νεοφώτιστος είναι γιατρός, ειδικός παθολόγος, γεννήθηκε στο Άργος Αργολίδος και φοίτησε στην ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπίατρος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ως υπεύθυνος του περιοδικού Ιατρική Επιθεώρηση Ενόπλων Δυνάμεων και βοηθός στην Παθολογική Κλινική του 401 Γ.Σ.Ν.Α.. Μετά την αποστράτευση του συνέχισε την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, ως εσωτερικός βοηθός στην Γ΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός των Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε την υποειδικότητα του νεφρολόγου.

Το 1976 διορίζεται Επιμελητής στην Α΄ Παθολογική κλινική του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου υπηρετεί στη θέση αυτή έως το 1978.

Το 1977- 1983 δίδαξε ως καθηγητής των ΤΕΙ.

Το 1978 ιδρύει την πρώτη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κρήτη, στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η. στην οποία υπηρετεί ως Δ/ντής έως το 1982 που υποβάλλει την παραίτηση του.

Από το 1982-2001 εργάζεται ως Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ΓΑΛΗΝΟΣ στο Ηράκλειο, ενώ έως σήμερα διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο.

Επίσης ο κ. Νεοφώτιστος έχει θητεύσει στη θέση του Πρόεδρου στην Ένωση Εξωνοσοκομειακών Ιατρών Ν. Ηρακλείου και ως μέλος του Δ.Σ. του Β.Γ.Ν.Η.

Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ειδικών Παθολόγων Ν. Ηρακλείου και των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά και έχει συγγράψει τα βιβλία «Εμείς και οι Λοιμώξεις», το ιστορικό μυθιστόρημα «Στα Βήματα του Ασκληπιού», καθώς και το βοήθημα «Νοσολογία Ι» για τους σπουδαστές των ΤΕΙ.

Η κα Άννα Τριχοπούλου, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας με θέμα διδακτορικής διατριβής «Κοινωνικές πολιτικές αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη: συγκριτική μελέτη στην Ελλάδα και τη Σλοβακία», Πτυχιούχος της Σχολής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κομένσκυ της Μπρατισλάβας, και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1985 μέχρι σήμερα εργάζεται σε ΝΠΔΔ του Υπουργείου Υγείας, ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο πρόσφατες θέσεις:

Από το Δεκέμβριο του 2011 έως σήμερα ήταν Δ/ντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Διοίκησης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης.

Από το Μάιο του 2010 – Νοέμβριο 2011: Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.

2008-2010: Δ/ντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της 4ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008 διετέλεσε προϊσταμένη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης.

1991-2003:Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και Διευθύντρια του Κέντρου προώθησης και στήριξης της απασχόλησης επιχειρηματικότητας των γυναικών «Εργάνη» .

Επιπλέον απασχολήθηκε στο ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο Άγιος Δημήτριος» και στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας.

1998 –2003: Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Υ.Υ (Κέντρου Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών) του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

2007-2009: Διδάσκουσα στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

2002- 2008: Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων – παραρτήματος Θεσσαλονίκης

Κατά το χρονικό διάστημα 1988 έως σήμερα, η κα. Τριχοπούλου, έχει λάβει μέρος σε πολλά προγράμματα κατάρτισης / επιμόρφωσης ενηλίκων ως εκπαιδεύτρια , έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια, σε Συνέδρια και Ημερίδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε θέματα μεθοδολογίας έρευνας, σχεδιασμού και αξιολόγησης έργων, κοινωνικής πολιτικής και ένταξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τοπικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας γυναικών ενώ άρθρα και επιστημονικές μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Έχει επίσης εκπονήσει έρευνες και δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικού αποκλεισμού, υγείας των κοινωνικών ανισοτήτων, υγιεινής και ασφάλειας, γυναικείας επιχειρηματικότητας, απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των ΑΜΕΑ.

Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο της «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα- Προσεγγίσεις της Ελληνικής Πραγματικότητας», Σαρρή- Τριχοπούλου, εκδόσεις Rosili 2012, Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook