«Θα ήταν γενναία πράξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γιατί «δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Οι δανειστές μας, οι τοκογλύφοι, πείτε τους όπως θέλετε, έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Κι όταν έχεις το μαχαίρι, ή θα κόψεις το καρπούζι, ή θα κόψεις το χέρι σου», είπε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και προσέθεσε: «Εάν ψηφίσει \”ναι\” ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας πνίξει το ποτάμι, εάν ψηφίσει \”όχι\”, θα μας πνίξει».

Σε ερώτηση αν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μπουτάρης απάντησε αρνητικά. «Είναι μεγάλο το βάρος και δεν μπορώ να το σηκώσω. Σκέφτομαι παγκόσμια κι ενεργώ τοπικά» εξήγησε.

Για τα δύο χρόνια που είναι στη δημαρχία νιώθει ότι έχει επέλθει αλλαγή κλίματος στη Θεσσαλονίκη και -όπως είπε- ακούει «μπράβο» από ανθρώπους που δεν το περίμενε, αλλά και «τι είναι αυτά που κάνεις;» από ανθρώπους που και πάλι δεν το περίμενε.

Σε ό,τι αφορά στη δική του συμπεριφορά, επισήμανε: «Εγώ θα αλλάξω τον δήμο, δεν θα με αλλάξει ο δήμος. Δεν αλλάζω τις συνήθειές μου».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook