Εξαρθρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 20,21 και 21 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 57 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, από ανωτέρω αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (βλ. φωτο):

- Δεκάδες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές (σκληρός δίσκος Η/Υ, οθόνες υπολογιστών, DVD PLAYER, τηλεοράσεις, ηχεία WOOFER, κινητά τηλέφωνα, ράδιοκασετόφωνα αυτοκινήτων, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, σταθεροποιητής τάσης),

- πλήθος γεωργικών - οικοδομικών εργαλείων (ηλεκτρικό τριβίο, σιδερένιος εξολκέας οικοδομής, ηλεκτρικά τρυπάνια, ξυλοκοπτικά μηχανήματα, χορτοκοπτική μηχανή και άλλα εργαλεία) και

- Μεγάλος αριθμός από μαχαίρια, σουγιάδες και ξύλινα ρόπαλα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά, κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κλοπής και της παράβασης του Ν. περί όπλων.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (31.10.2012) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.