Με όλες τους τις δυνάμεις επιστρέφουν οι δύο υποψήφιοι για το Λευκό Οίκο στη μάχη για τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου μετά την τριήμερη «εκεχειρία» που έφερε το πολύνεκρο χτύπημα της Σάντι στις ανατολικές ΗΠΑ: Ομπάμα και Ρόμνεϊ ξεκινούν ξανά την Πέμπτη τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν αρκετά μικρό προβάδισμα σε μερικές από τις «αμφίρροπες» και καθοριστικές πολιτείες.

Η Σάντι πάντως δίνει την ευκαιρία στον Ομπάμα να εμπλουτίσει την εκστρατεία του με τις περγαμηνές ενός ικανού διαχειριστή κρίσεων -ενώ στα πρωτοσέλιδα βρίσκεται ο «ξαφνικός έρωτας» του Αμερικανού προέδρου με τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του πληγέντος Νιου Τζέρσεϊ.

Την Πέμπτη, το πρόγραμμα των Δημοκρατικών έχει συγκεντρώσεις στο Ουισκόνσιν, την Νεβάδα και το Κολοράντο. Oι Ρεπουμπλικανοί έχουν συγκεντρώσεις σε δύο πόλεις στη Βιρτζίνια.

Η τελευταία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει πως η μάχη θα κριθεί στο νήμα: Έρευνα των Ipsos/Reuters πoy δημοσιεύτηκε την Τετάρτη δείχνει σε απόσταση αναπνοής τους δύο υποψηφίους στις τέσσερις από τις πιο κρίσιμες πολιτείες, με τον Ομπάμα να έχει ελαφρύ προβάδισμα σε δύο.

Ο Ομπάμα προηγείται με 3 μονάδες στο Οχάιο και με 2 στη Βιρτζίνια. Οι δύο υποψηφίοι εμφανίζονται απολύτως ισόπαλοι στη Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ προηγείται με 1 μονάδα στο Κολοράντο. Το περιθώριο στατιστικού λάθους για την έρευνα είναι στο 3,8% -άρα το μόνο ασφαλές συμπέρασμα από την εικόνα είναι ότι τα πάντα παραμένουν ρευστά.

Σε όσους έχουν ήδη ψηφίσει πάντως, ο Ομπάμα κρατά μεγαλύτερο προβάδισμα. Βάσει των δημοσκοπήσεων, περίπου το 24% των ψηφοφόρων έχει ήδη περάσει από τα εκλογικά τμήματα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook