Τράπεζα στην Κρήτη «άδειασε» αυθαίρετα τον λογαριασμό σύνταξης μιας ηλικιωμένης, επειδή η κόρη της έχει μεν οφειλή στην τράπεζα αλλά έχει κινήσει τις διαδικασίες ρύθμισης σύμφωνα με τον Νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία η ηλικιωμένη δεν έχει την παραμικρή σχέση με την οφειλή της κόρης της.

Η απίστευτη αυτή καταγγελία που αφορά υποκατάστημα της τράπεζας στα Χανιά και η οποία έγινε εγγράφως στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που την έδωσε στην δημοσιότητα, αναφέρει τα εξής:

"Σας καταγγέλλω ότι, η μητέρα μου διατηρεί ένα αποταμιευτικό λογαριασμό ταμιευτηρίου-σύνταξης στην Τράπεζα :

MARFIN EGNATIA BAHK με αριθμό .....................στην οποία συλλέγει ένα ποσό για τις δύσκολες μέρες ,καθότι είναι 73 ετών.

Δεν έχει λογαριασμό οφειλής, στην εν λόγω Τράπεζα (στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα κ.λ.π ) όμως, έχει ορίσει συν δικαιούχο του λογαριασμού της, τις δύο κόρες της, μία από τις οποίες είμαι και εγώ η οποία έχω χρέος, αλλά δεν την έχω εγγυήτρια, βρίσκομαι ένα βήμα πριν το Δικαστήριο, ρύθμιση χρέους, (για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

Το δικαστήριο, έχει προσδιοριστεί για τις 8-4-2016 και η Τράπεζα έχει κληθεί να συμμετάσχει όπως ο Ν.3869/2010 ορίζει. Η μητέρα μου, δεν έχει δώσει εντολή για καμία παρακράτηση ποσού, ούτε έχει υπογράψει καμία σύμβαση με την εν λόγω Τράπεζα, της έγινε αφαίρεση του ποσού των 5.118,52 Ευρώ από τον λογαριασμό που είχε το ποσό των 6.370,52 Ευρώ.

ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.

Ζητάω από την Τράπεζα, να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας μου, να τιμωρηθεί η Τράπεζα για την πρακτική της, μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω νομικές ενέργειες"

Από την πλευρά της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επικοινώνησε άμεσα, με το αρμόδιο Τμήμα της Τράπεζας, ζητώντας εξηγήσεις, και αιτώντας την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό της ηλικιωμένης καταναλώτριας.

Επίσης διαβίβασε την καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ενώ «καλεί την Τράπεζα να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό της γερόντισσας, καθώς η πρακτική αυτή αποτελεί πράξη που διώκεται και τιμωρείται και Ποινικά ,από τον Κώδικα του Ποινικού Δικαίου (Υπεξαίρεση)».

Το Flashnews.gr, εγγράφως – με mail – κοινοποίησε την καταγγελία στις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας, ζητώντας και την δική της άποψη, η οποία ακόμη δεν μας έχει κοινοποιηθεί.

Flashnews.gr