Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη, είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Γραμματέας της Ν. Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, του οποίου Δήμος υποδοχής είναι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον προγραμματισμό του έργου, αλλά και τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Καλογιάννης, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται τα προγραμματιζόμενα μεγάλα έργα στη χώρα, ενημέρωσε ότι βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης οι παράλληλες μελέτες που σχετίζονται με τη δρομολόγηση του έργου του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αεροφωτογράφηση της περιοχής (προϋπολογισμού 690.000€), ενώ παράλληλα έχουν δημοπρατηθεί οι δύο μελέτες που αφορούν στην κτηματογράφηση (προϋπολογισμού 750.000€ η καθεμία), για τις οποίες κατατέθηκαν 14 και 16 προσφορές αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να έχουν επιλεγεί ακόμη οι ανάδοχοι.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι η κτηματογράφηση της περιοχής θα έχει ολοκληρωθεί το ερχόμενο έτος, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι οι απαλλοτριώσεις θα προχωρήσουν σύμφωνα με την αρχική μελέτη του έργου.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 θα έχει προσδιοριστεί και η νέα ημερομηνία δημοπράτησης του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Ακόμη, εξέφρασε τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου που θέτει το συγκεκριμένο έργο στις άμεσες προτεραιότητές της, από κοινού με τους αυτοκινητόδρομους, στα πλαίσια των μεγάλων έργων υποδομής που δρομολογούνται στη χώρα.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί το Νομό Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερώσει από κοντά τόσο τους φορείς όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας για τις εξελίξεις γύρω από τη δρομολόγηση του έργου, όντας ανοιχτός στα θέματα που τέθηκαν και που αφορούν τόσο το Νομό όσο και την τοπική κοινωνία του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook