Μέσα από μια άλλη οπτική γωνία εξετάζουμε τον 40ο τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών που διεξήχθη την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ε.Σ. Χανίων και ανέδειξε κυπελλούχο τον Ακρίτα, ο οποίος πανηγύρισε το παρθενικό κύπελλο της ιστορίας τους. Έτσι διαβάστε παρακάτω τα παραλειπόμενα του τελικού και κάποια στατιστικά στοιχεία.

 

 

 

 

*Το πρώτο Κύπελλο ΕΠΣΧ της μικρής ιστορίας του πανηγύρισε ο Ακρίτας στην μόλις δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό. Πέρσι στο Ε.Σ. Χανίων παρά την καλή εμφάνιση είχε ηττηθεί από τον ΑΟΧ με 2-1.

 


*Η 5η συμμετοχή του Κισαμικού σε τελικό ήταν αυτή της Τετάρτης με την ομάδα του Καστελίου να έχει ποσοστό επιτυχίας 20% αφού έχει μια κατάκτηση σε πέντε προσπάθειες (το 1998-99 απέναντι στον ΑΟΧ/Παγχανιακό).

 


*Ο 3ος συνεχόμενος τελικός που έγινε στο Ε.Σ. Χανίων ήταν αυτός ανάμεσα στον Κισαμικό και τον Ακρίτα.

 


*Οι Δοντσίδης και Ανιάγκμπε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους αφού μέχρι πέρσι άνηκαν στο ρόστερ του Ακρίτα. Από την μεριά του Ακρίτα ο Μανόλης Θεοδωρογλάκης είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στον Κισαμικό όταν αυτός αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Δ’ Εθνική τότε, ενώ ο προπονητής Τάκης Διακάκης αντιμετώπισε μια από τις πρώτες ομάδες της προπονητικής του καριέρας της οποίας είχε φορέσει και την φανέλα.

 


*Αρκετοί ποδοσφαιριστές υπήρξαν συμπαίκτες κατά το παρελθόν αλλά αντίπαλοι στον τελικό. Οι Χαλκιαδάκης, Τζαγκαράκης, Ορφανός και Θεοδωρογλάκης του Ακρίτα με τους Κισσανάκη και Δοντσίδη από τον Κισαμικό συνυπήρχαν στον Πλατανιά το 2008-09 όταν και κατέκτησαν το «νταμπλ» οι «ερυθρόλευκοι» με προπονητή τον Χρήστο Βασιλείου. Ο Βαγγέλης Μάνος ήταν συμπαίκτης με τον Κ. Φραγγιουδάκη στον Πλατανιά το 2006-07, ο Κελαϊδής με τον Κισσανάκη στον Ίκαρο το 2007-08, ενώ οι Χαλκιαδάκης, Τζαγκαράκης, Μάνος, Θεοδωρογλάκης, Μπραουδάκης και Δοντσίδης ήταν μαζί στον Πλατανιά το 2007-08. Ακόμα ο τερματοφύλακας του Κισαμικού, Κοκκινάκης, υπήρξε συμπαίκτης στο παρελθόν σε Ιωνία και Μινώταυρο με τους Παπαδημητρίου, Καγλαντζή (μαζί και στον Αστέρα Χαλ.) όπως και ο Θ. Πολένας με τους δυο τελευταίους στον Μινώταυρο και με τον Καγλαντζή και στον Αστέρα Χαλέπας.

 


*Για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΧ ο Μανόλης Κισσανάκης. Ο 33χρόνος βιρτουόζος ποδοσφαιριστής δεν είχε την ευκαιρία κατά το παρελθόν αφού την χρονιά που πήρε το Κύπελλο ο Πλατανιάς (2009) ήταν στο ρόστερ αλλά είχε αποχωρήσει από την ομάδα.

 


*Τρίτη συνεχόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου ο Δημήτρης Δοντσίδης και μάλιστα στο Ε.Σ. Χανίων. Μπορεί να είχε αρχίσει με «κούπα» τους τελικούς το 2009 με τον Πλατανιά αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν δυο χαμένοι τελικοί με Ακρίτα (πέρσι από τον ΑΟΧ) και Κισαμικό (την Τετάρτη από τον Ακρίτα).

 

*Παρέα με τον πρόεδρο του ΑΟΧ, Νίκο Χατζηδάκη, παρακολούθησε τον τελικό ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, από τον μεσαίο πάγκο του Ε.Σ. Χανίων. Μάλιστα οι δυο τους κάθοταν δίπλα στον γιατρό της αναμέτρησης και το εύστοχο σχόλιο του κ. Βούρβαχη ήταν ότι κάποιος μπορεί να πει δυο γιατροί κι ένας πρόεδρος ή δυο πρόεδροι κι ένας γιατρός.

 

*Το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την συλλογή του ως προπονητής πρόσθεσε από την Τετάρτη το απόγευμα ο προπονητής του Ακρίτα, Τάκης Διακάκης. Μετά τα πρωταθλήματα Χανίων και το Σούπερ-Καπ έβαλε στην προσωπική του τροπαιοθήκη και το Κύπελλο Χανίων έχοντας κατακτήσει πλέον όλους τους τίτλους.

 


*Ούτε βοηθό του να τον είχε στον Ακρίτα ο Τάκης Διακάκης τον Μανόλη Θεοδωρογλάκη. Ο κατά κόσμον «Ανήψιος» είχε συνεχώς συζητήσεις με τον προπονητή του στον πάγκο για το πώς παίζει η ομάδα και έδινε συχνά οδηγίες σε συμπαίκτες του για το πώς πρέπει να παίξουνε. Ίσως να σκέφτεται από τώρα την καριέρα που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της καριέρας του μιας και το …μάτι του «κόβει» από ότι είδαμε!

 


* «Άντε λείξ’το έχουμε και μπέιμπινγκ-σίτινγκ…»!!! φώναζε από τον πάγκο του Ακρίτα προς τον ρέφερι Τριανταφύλλου ο σκόρερ του 1-1, Νίκος Καραδάκης, που όταν του ζητήθηκε να κάνει δηλώσεις για τις ανάγκες της ζωντανής μετάδοσης ραδιοφωνικού σταθμού απάντησε με χιούμορ «να μιλήσω παιδιά αλλά τι να πώ που δεν μπορεί αν με ακούσει ο γιος μου γιατί είναι 5 μηνών»!

 


*Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ακρίτα παρέα με τον προπονητή τους μαζεύτηκαν μετά την λήξη του τελικού σε γνωστή καφετέρια του Κουμ-Καπί ιδιοκτησίας ποδοσφαιριστή με σκοπό να γιορτάσουν κατά κάποιο τρόπο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η κρισιμότητα της κατάστασης στο Περιφερειακό με την «μάχη» της παραμονής να μαίνεται δεν αφήνει τους ανθρώπους της ομάδας να γιορτάσουν όπως τους αρμόζει αυτήν την επιτυχία.

 


*Εμφανώς συγκινημένος αποχώρησε από τα αποδυτήρια του Κισαμικού ο γιός του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Δευτέρα. Οι παίκτες της κισαμίτικης ομάδας είχαν φτιάξει μπλουζάκια που έγραφαν από πίσω «Για σένα Ντίμη» προς τιμήν ενός από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της ομάδας και παρέδωσαν ένα από αυτά στον γιό του εκλιπόντος.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook