Τα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα – όπως το BBC και το Sky News – συνομολογούν ότι, παρά τις συνεχείς επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, ο Μουαμάρ Καντάφι δεν δέχεται σημαντικές απώλειες. Όπως όλα δείχνουν, ο ηγέτης της Λιβύης έχει τη δυνατότητα να ανασυντάσσει τα στρατεύματά του στην ξηρά και να εξαπολύει νέες επιθέσεις σε διάφορες πόλεις, ελέγχοντας κυρίως τα δυτικά τμήματα της Λιβύης.

\"\"Πολεμικά συμμαχικά αεροσκάφη επιτέθηκαν εναντίον θέσεων των κανταφικών, αλλά απέτυχαν να σταματήσουν την προέλαση από διάφορες πόλεις στα δυτικά τμήματα της χώρας. Τα στρατεύματα του Καντάφι διατήρησαν τις στρατηγικές τους θέσεις στα ανατολικά και συνέχισαν τις ανελέητες επιθέσεις στη Μισράτα.

Μάλιστα, εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε πως ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν 16 ανθρώπους, ενώ τα τανκς των καθεστωτικών δυνάμεων κάνουν νέα προέλαση στην περιοχή. «Τανκς του Καντάφι πλησιάζουν το νοσοκομείο, \”χτενίζοντας\” την περιοχή» δήλωσε γιατρός από το νοσοκομείο της Μισράτα.

Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας και ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, έκτη ημέρα των συμμαχικών επιθέσεων εναντίον της Λιβύης, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

\"\"Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης, που σημειώθηκαν το βράδυ, «έπληξαν συνοικία με κατοικίες» και προκάλεσαν «σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους», σύμφωνα με το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Το πρακτορείο επεσήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες που προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καντάφι μετέφεραν δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που, όπως υποστηρίζουν, αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε χθες η συμμαχία των δυτικών κρατών.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook