Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεδρίασε την Παρασκευή για να καθοριστεί η θέση του κόμματος αφενός για το νομοσχέδιο με τα μέτρα αφετέρου για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την εν λόγω συνεδρίαση δεν προέκυψε κάποια οριστική απόφαση, καθώς αυτή αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα στο πλαίσιο νέας σύσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προέκυψε ότι η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Σε κάθε περίπτωση, από τη ΔΗΜΑΡ αποκλείουν την αποχή από την ψηφοφορία για τα μέτρα, όμως όπως ισχυρίζονται, αν δεν αλλάξει κάτι σε σχέση με τα εργασιακά, η ΚΟ του κόμματος θα προσανατολιστεί στο \’\’παρών\’\’.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτή η απόφαση θα καταδείξει τη γενικότερη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο σκέλος των δημοσιονομικών, αλλά και την απόρριψη του αντίστοιχου των εργασιακών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος για την επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και επιβεβαίωσε πως υπάρχει ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό και καλό κλίμα.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι προτίθεται να κάνει πίσω στις πάγιες θέσεις του αφού εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τα εργασιακά.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook