Στα άδυτα της NASA θα έχει την ευκαιρία να διεισδύσει μία νεαρή Χανιώτισσα, η οποία αναδείχθηκε μία εκ των νικητών του 16ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Από τους συνολικά 13 επιτυχόντες στο διαγωνισμό, η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Σούδας, Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου επελέγη για να μεταβεί, τον ερχόμενο Ιούλιο, μαζί με τον – επίσης νικητή – Παρασκευά Τζιτζιμπάση από τη Δράμα, στη NASA, με τη συνδρομή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.

H Χανιώτισσα μαθήτρια κέρδισε το εισιτήριο για τη NASA κατά την τρίτη φάση του διαγωνισμού \”Ίππαρχος\” που διεξήχθη στις 12 Μαρτίου.

Η εκπαίδευση στη NASA πραγματοποιείται στα τέλη Ιουλίου, ύστερα από τις ενέργειες του διευθυντού του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Αθηνών, κ. Διονυσίου Σιμοπούλου και διαρκεί για δέκα ημέρες.

Συμμετέχουν οι πρώτοι (μαθητής – μαθήτρια) του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που διεξάγει κάθε χρόνο η Εταιρεία μας, και ένας καθηγητής ή
καθηγήτρια.

Απο το 2010 που ξεκίνησε το σχετικό πρόγραμμα έχουν επισκεφθεί την NASA 23 μαθητές και μαθήτριες απο την Ελλάδα, ενώ η Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου είναι η πρώτη απο την Κρήτη που θα έχει αυτή την φανταστική εμπειρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook