Παράταση μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας πήρε η απάντηση του Φώτη Κουβέλη για την τελική στάση που θα τηρήσει η Δημοκρατική Αριστερά κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει στο «όχι» για τις αλλαγές στα εργασιακά και αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη. Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Για τις εξελίξεις ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε χθες την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, η οποία εξέτασε τη στάση που θα έχουν οι βουλευτές στην ψηφοφορία χωρίς να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Το βάρος πέφτει τώρα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα δώσει και την τελική απάντηση.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποκλείουν την επιλογή της αποχής από τη ψηφοφορία και προσανατολίζονται περισσότερο στο να δηλώσουν «παρών» σε περίπτωση που τελικά το Μέγαρο Μαξίμου επιμείνει και καταθέσει τα μέτρα σε ένα άρθρο, όπως έως τώρα φαίνεται ότι θα πράξει το υπουργείο Οικονομικών. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι οι διαφωνίες τους αφορούν μόνο τα εργασιακά και όχι τα δημοσιονομικά και γι’ αυτό ζητούν να έρθουν σε δύο άρθρα τα μέτρα με ξεχωριστά τις αλλαγές στην αγορά εργασίας προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να τις καταψηφίσουν.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης επιβεβαίωσε χθες στον ΑΝΤ1 ότι εάν το πακέτο έρθει σε ένα άρθρο τότε οι βουλευτές του κόμματος του δεν θα το ψηφίσουν. «Αν έρθει τελικά ένα πακέτο, εμείς δε θα μπορέσουμε να το ψηφίσουμε, είναι σαφές» είπε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook