Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, 1-7 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, όπου ανήκει και η ομάδα '' Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού'' σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, στην πόλη σας!

Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη, την ενημέρωση και την ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και θα γίνουν συζητήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας! Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Η ‘’Ομάδα ΧΑΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ’’ σας περιμένει στις 11.00 πμ, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Στα πλαίσια της εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, έχει προγραμματιστεί ομιλία με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, με τίτλο «Μητρικός Θηλασμός: Ενημέρωση και Υποστήριξη για Νέους Γονείς » στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στις 18:00 έως τις 20:00

Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

''Μύθοι και αλήθειες για το θηλασμό''
''Γιατί να θηλάσω το παιδί μου μετά τον 6 μήνα''
''Μπαμπά, παππού, γιαγιά βοηθήστε τη μαμά να θηλάσω αποκλειστικά!''
Σοφία Αλεβιζάκη Παιδίατρος, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

''Διατροφη Θηλαζουσας, μύθοι κ πραγματικότητα ''
Ευαγγελία Κόρακα Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

"Ο ρόλος του μητρικού θηλασμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού"
Ανδρέας-Νικόλαος Βλαχάκης, Αναπτυξιακός Ψυχολόγος

''Ψυχικές Διαταραχές που Σχετίζονται με τη Μητρότητα''
Σταυρούλα Χαρτάλου, MSc Ψυχολόγος Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Κατεύθυνσης

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος σε όλη την Ελλάδα, θηλάζουσες ή μη, εγκυμονούσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, όλους όσοι στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την εβδομάδα μητρικού θηλασμού !

*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα : «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον».
Επίσης, φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding ή GS)".