Συνάντηση πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη, αντιπρόσωποι των πρακτόρων του ΟΠΑΠ από την Κρήτη με τον Βουλευτής ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με προβλήματα του κλάδου στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη «Ρύθμιση της Αγοράς των Παιγνίων».

Κατά τη συνάντηση, οι επαγγελματίες πράκτορες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και τα μέτρα που βλάπτουν τον κλάδο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για το δίκτυο των πρακτόρων, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου που προωθεί το Υπ. Οικονομικών, επισημαίνοντας τους κινδύνους εθισμού των νέων κυρίως στα τυχερά παιχνίδια. Επιπλέον, στάθηκαν στις φορολογικές ρυθμίσεις και την αναγκαία τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων, παρόλο που οι πράκτορες δηλώνουν το 100% των εσόδων τους, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ταμειακές μηχανές και μάλιστα συνδεδεμένες σε δίκτυο με αδιάβλητο μηχανογραφικό σύστημα, ενώ καταθέτουν βεβαίωση αποδοχών στην αρχή κάθε έτους, όπως οι μισθωτοί, από τη δημόσια εποπτευόμενη συνεργάτιδα εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης συμφώνησε να υπάρξει «συγκεκριμένη ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις να εντάσσονται στο λογιστικό προσδιορισμό εσόδων – εξόδων, εκτός από αυτές που έχουν βεβαιωμένα το 100% των εσόδων τους από το ίδιο το κράτος ή από εταιρεία κρατικής διαχείρισης», ενώ σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι «το Υπουργείο πριν προχωρήσει και σε νέα αρνητική ρύθμιση για τον κλάδο, οφείλει να εισακούσει τα προβλήματά του, αλλά και τις προτάσεις των πρακτόρων». Ακόμη, τόνισε ότι «με το νέο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση μιλά για την εγκατάσταση τουλάχιστον 25.000 τερματικών VTL σε διάφορα σημεία της χώρας. Ωστόσο, η ευρύτατη διάδοση των τυχερών παιχνιδιών, εντελώς ανεξέλεγκτα, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τον εθισμό αρκετών συμπολιτών μας στον τζόγο, ενώ θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην κίνηση των υπαρχόντων πρακτορείων» και τόνισε ότι «η ανάγκη για εισροή χρήματος στα ταμεία του κράτους, δεν σημαίνει απαραίτητα μετατροπή της χώρας σε καζίνο. Χρειάζεται προσεκτική μελέτη και προστασία τόσο του κλάδου των πρακτόρων του ΟΠΑΠ που απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους όσο και των ίδιων των πολιτών».

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης αντιπροσωπία των Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης παρέδωσαν ενημερωτικό σημείωμα στο Βουλευτή, όπου διατυπώνονται με σαφήνεια οι θέσεις και οι προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook