Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού αγώνα για τη μονάδα εντατικής νοσηλείας του νοσοκομείου Χανίων.

Στην συνέλευση συζητήθηκε ότι η ζοφερή κατάσταση που βιώνουν τα νεογνά της Δυτικής Κρήτης και οι οικογένειές τους δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν υλοποιηθεί η απόφαση της ίδρυσης μιας πλήρους μονάδας εντατικής νοσηλείας στο νοσοκομείο Χανίων.

Μέχρι στιγμής, αναφέρουν, έχουν την προφορική δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων καθώς και των περιφερειακών συμβούλων του νομού για εισήγηση του θέματος στο επόμενο περιφε¬ρειακό συμβούλιο, ενώ ψήφισμα υποστήριξης της ΜΕΝΝ έχει εγκριθεί από την ΤΕΔΚ Χανίων και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Στο τέλος της ενημέρωσης αποφασίστηκα ότι:

1. Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και η ενημέρωση των πολιτών, ενώ την Παρα¬σκευή 25-3 θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο από μέλη του συντονιστικού

2. Καλείται ανοιχτή συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου με συνάντηση αντι¬προσωπείας του συντονιστικού με τη διοίκηση του νοσοκομείου τη Δευτέρα 28-3, ώρα 7μ.μ.

3. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στις περικοπές στη δημόσια υγεία και παιδεία και τις συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων που θα γίνει στις 30 του Μάρτη και η οποία καλείται από το συντονιστικό όργανο της ΟΕΝΓΕ και τις ομο¬σπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

4.Να εξεταστούν οι όροι της νομικής προσφυγής σχετικά με το ζήτημα, για την αναζή¬τηση ενδεχόμενων διοικητικών ή και άλλου τύπου ευθυνών για την χρόνια υπολειτουργία της μονάδας.

5. Να οριστεί και να προετοιμαστεί μια ημέρα κεντρικής δράσης με πορεία και συγκέ¬ντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για τη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Στο συντονιστικό συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων, η Ένωση Γονέων, η Ένωση γιατρών του ΕΣΥ Νοσοκομείου Χανίων, ο Σύλλο¬γος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ΕΛΜΕ Χανίων, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Ιδιωτών Παιδιάτρων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ.α. ενώ μια σειρά από συλλόγους και σωματεία έχουν εγκρίνει ψήφισμα υποστήριξης της ΜΕΝΝ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook