Τα αιτήματα φορέων και κατοίκων της κοινότητας Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων που αφορούν, στην οδική σύνδεση της περιοχής με τον υπόλοιπο Δήμο Σφακίων μέσω αγροτικού δρόμου και στην έγκαιρη, επαρκή και κατάλληλη πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία του Φαραγγιού της Σαμαριάς, μετέφερε με σχετικές αναφορές του στη Βουλή, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Η τοπική κοινότητα Αγίας Ρουμέλης στην επιστολή της σημειώνει αφενός, ότι η σύνδεση της Αγίας Ρουμέλης με τον υπόλοιπο Δήμο Σφακίων σήμερα είναι εφικτή είτε ακτοπλοϊκώς – εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν – είτε, διανύοντας με τα πόδια απόσταση τριών ή τεσσάρων ωρών για τον κοντινότερο δρόμο.

Εκπρόσωποι της ίδιας κοινότητας και ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης με άλλη επιστολή τους ζητούν, να υπάρξει έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία του Φαραγγιού της Σαμαριάς καθώς και αλλαγή στο πρόγραμμα λειτουργίας του, προκειμένου να ξαναγίνει το Φαράγγι ένας από τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Το πρώτο αίτημα κατέθεσε ο Χανιώτης βουλευτής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη και το δεύτερο, στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο.

Να σημειωθεί ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Φαραγγιού της Σαμαριάς και μεταφέροντας σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, ο κ. Σήφης Βαλυράκης κατέθεσε ιδιαίτερη αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών Γ.

Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη, με την οποία ζητείται, έγκαιρη αποδέσμευση του ποσού της μισθοδοσίας των εποχικών υπαλλήλων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις ανάγκες του Εθνικού Δρυμού και την λειτουργία του Φαραγγιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook