Πλέον οι όροι «hacking», «Anonymous», «κενό ασφαλείας» και άλλοι φαντάζουν εξαιρετικά οικείοι για την πλειονότητα των χρηστών του Internet, ενώ αρκετοί είναι εξοικειωμένοι με τη σημασία της 5ης Νοεμβρίου για τις ομάδες των «χακτιβιστών», ιδιαίτερα μετά την προβολή της κινηματογραφικής επιτυχίας «V for Vendetta».

Το νέο «χτύπημα» (;) των Anonymous φαίνεται ότι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Νοεμβρίου (ημερομηνία στην οποία o Guy Fawkes προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο το 1605), καθώς παρατηρήθηκε «defacement» δημοφιλών ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο (VMWare, NBC κ.λπ.), αλλά σημαντικότερο όλων είναι ο ισχυρισμός ότι κατόρθωσαν να υποκλέψουν τους servers της υπηρεσίας PayPal, ενώ υποστηρίζουν πως έχουν πλέον στα χέρια τους 28.000 λογαριασμούς χρηστών μαζί με τους κωδικούς.

Οι υπεύθυνοι του PayPal ανακοίνωσαν ότι διερευνούν το ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρήσει κενό ασφαλείας στους servers της υπηρεσίας. Ωστόσο, οι Anonymous είχαν δημοσιεύσει μια λίστα με e-mails, passwords, ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς, η οποία έχει αποσυρθεί πλέον.

Πάντως, μέχρι να ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση για το κατά πόσο είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί των Anonymous, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας στο PayPal.


zougla.gr