Τελευταία ενημέρωση 22:40

Αντ. Σαμαράς: «Τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα»

Το δίλημμα υπερψήφιση του πακέτου ή χρεοκοπία και χάος και αποσταθεροποίηση έθεσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαρά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο των μέτρων και συνέδεσε την ψήφο των βουλευτών με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη για την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Σαμαράς έκανε απολογισμό λέγοντας ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες έκανε επαναδιαπραγμάτευση και παράλληλα αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας και ότι πέτυχε να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας. Δεσμεύτηκε ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία εφόσον το πρόγραμμα σταθεροποίησης αποδώσει και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα πάρει την μοίρα της στα χέρια της.

“Βρισκόμαστε μπροστά από την πιο δύσκολη απόφαση της μεταπολίτευσης. Πολλά από τα μέτρα είναι σωστά και έπρεπε να τα έχουμε πάρει μόνοι μας από χρόνια. Αλλά αφορούν περικοπές και είναι άδικα μέτρα αλλά αφορούν υποχρεώσεις της χώρας. Ας μην κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε” είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής λέγοντας ότι εκείνοι που επέμειναν υπερασπίστηκαν προνόμια και όχι δικαιώματα.

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Τη μάχη της αξιοπιστίας προς τα έξω την δώσαμε και την κερδίσαμε. Σήμερα ψηφίζουμε αν θα διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη ή αν γυρίσουμε στην διεθνή απομόνωση, στην χρεοκοπία και στην δραχμή. Ένα πισωγύρισμα θα πυροδοτήσει συγκρούσεις των άκρων. Το τελευταίο διάστημα παλέψαμε για την ανάκαμψη, αυτό ψηφίζουμε και σήμερα. Άμεσα θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που δεν αφορά μόνο τους τραπεζίτες όπως δημαγωγούν κάποιοι αλλά αφορά εκατομμύρια καταθέτες και επαγγελματίες που περιμένουν κάποιο δάνειο. Θα απομακρυνθεί η αβεβαιότητα, θα επιστρέψουν καταθέσεις, θα υπάρξει ρευστότητα και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Θα εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τους επιχειρηματίες. Θα αλλάξει η ψυχολογία και θα υπάρξουν επενδύσεις. Σήμερα τα αλλάζουμε όλα μονομιάς, καταργούμε προνόμια κάνουμε μία επανάσταση, αξιοποιούμε συγκριτικά πλεονεκτήματα προσελκύουμε επενδύσεις”.

Στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ενώ ομολογούν ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν ζητούν εκλογές, τόσο σέβονται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Κάποιοι θέλουν να μας πάνε πίσω στην διεθνή απομόνωση και έξω από το ευρώ”.

Ο κ. Σαμαράς έκανε απολογισμό του τετραμήνου λέγοντας: “Είπαμε ότι θα αποτρέψουμε την έξοδο από το ευρώ και το κάναμε, είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε συνθήκες ανάκαμψης και το κάνουμε”.

Αναγνώρισε ότι άλλες δεσμεύσεις για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων δεν τηρούνται αλλά υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστούν σε ορίζοντα τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι  αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία και ότι στο μέλλον θα εξοικονομηθούν πόροι από την περιστολή της σπατάλης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Απάντησε όμως και στις επικρίσεις: “Μας λένε ότι δεν κάναμε διαπραγμάτευση. Πώς νομίζετε ότι φτάσαμε ως εδώ; χωρίς διαπραγμάτευση; Εξασφαλίσαμε ότι αν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα δεν θα γίνουν άλλες επώδυνες περικοπές. Αν πιάσουμε τους στόχους θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες”.

Απευθύνθηκε στους βουλευτές όλων των κομμάτων: “Κάνω έκκληση σε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια. Η βουλή αυτή εκλέχτηκε για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και να δημιουργήσει ανάπτυξη” είπε ο κ. Σαμαράς και  ευχαρίστησε τους δύο εταίρους του το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αλλά και το κόμμα του για την υποστήριξη που του παρέχει.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι “η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα πάρει την μοίρα της στα χέρια της χωρίς μνημόνια, με δημοκρατική σταθερότητα και πάνω απ’ όλα με ελευθερία. Θέλω μία Ελλάδα της ελπίδας και της επιμονής, γιατί η Ελλάδα που επιμένει θα βγει από την κρίση”.

 protothema.gr


Εκλογές ζήτησε πάλι ο Αλ. Τσίπρας

Με την παρατήρηση ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε καιρό να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο. \”Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω σε αυτή την αίθουσα, μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε\” είπε χαρακτιριστικά, παρατηρώντας πως ο κ. Σαμαράς έχει χάσει εκείνη την επιθετικότητα που επιδείκνυε παλαιότερα και κατέληξε πως σήμερα ήταν σαν να ακούγαμε επικήδειο από τον κ. Σαμαρά.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να μην τον ξαναδεί στη Βουλή μέχρι τα επόμενα μέτρα.

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, είπε επίσης πως δεν θα πρέεπι να μιλάει για παλαιοκομματισμό και έκανε αναφορά σε προγράμματα «Stage» υπαλλήλων  στο Μουσείο της Ακρόπολης με καταγωγή από την Καλαμάτα.

Σε αναφορά στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, είπε για τον ανασχηματισμό, στον οποίο \”σκοπεύετε να βάλετε στη θέση του αντιπροέδρου\” τον κ. Βενιζέλο και, ειρωνευόμενος, πρότεινε να τον χρίσει υπεύθυνο για τη φοροδιαφυγή και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με καταθέτες στην Ελβετία. Στο ίδιο ύφος, πρότεινε να χρίσει και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αυτόν που αποκάλυψε, όχι αυτόν που συγκάλυψε.

\”Στην ευρωζώνη δεν μας κρατάνε από φιλανθρωπία, αλλά από ανάγκη, δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη την Ελλάδα\” δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.

\”Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία\” είπε, απευθυνόμενος στο κυβερνητικό σχήμα και συμπλήρωσε \”εσείς δεν είστε ευρωπαϊστες, τα μνημόνια δεν προωθούν την ευρωπαϊκή ιδέα. Είστε μερκελιστές, όχι ευρωπαϊστες\”.

Εκείνη τη στιγμή, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφοντας στην αίθουσα και ακούγοντας το σαρκασμό του κ. Τσίπρα για την ολιγόλεπτη απουσία του από την Ολομέλεια, είπε: \”Θα πάρω την άδειά σας την επόμενη φορά που για εθνικό λόγο θα χρειαστεί να απουσιάσω\”.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας εγκάλεσε τον κ. Σαμαρά για τη μία και μοναδική εξεταστική για το Μνημόνιο, που δεν έχει γίνει.

Τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας. Είπε επισης: «Τα μέτρα θα έχουν μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που εκτιμάτε, το χρέος είναι όχι απλά μη βίωσιμο, αλλά εκτός ελέγχου και ότι μοναδικός τρόπος για να διασωθεί η χώρα είναι το κούρεμα και όχι η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά».

Για τις Ιδιωτικοποιήσεις: είπε στο τρίτο μνημόνιο θα πάρουμε 10 δις μέχρι το 2016. Με 1,2 του ΑΕΠ κατ´ έτος θα λυθεί το πρόβλημα;

Για τις εκλογές σχολίασε: Εμείς δεν ζητάμε εκλογές επειδή είπατε ψέματα στο πρόγραμμά σας. Ζητάμε επειδή αισθανόμαστε ότι αν συνεχίσετε αυτός ο τόπος κινδυνεύει.

Στην ομιλία του κατελληξε ο κ. Τσίπρας λέγοντας: Θα ζητήσουμε εκλογές και ο λαός θα επιβάλει εκλογές για να σωθεί η χώρα και ο τόπος.

protothema.gr

Ευ. Βενιζέλος: «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο θάνατο της χώρας»

 Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας σκέφτεται με όρους κηδείας. Επενδύει στο θάνατο της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σηκώνοντας το γάντι που νωρίτερα είχε πετάξει ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, επέκρινε έντονα την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να παρακολουθεί την όξυνση της κοινωνικής κρίσης και νομίζει ότι με αυτόματο τρόπο θα βρεθεί στην εξουσία. Ότι έχει πείσει το λαό. Τον βρήκαν τον ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την κρίση, αλλά δίνουν μια μάχη οπισθοφυλακής».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας μάχεται το μέλλον με το παρελθόν. Ζητάει εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μήνες μετά από μια διπλή αναμέτρηση που προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κοινωνία».

Υποστήριξε όμως ότι το αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ για εκλογές δεν απευθύνεται στον λαό, αλλά «στο εσωτερικό του κόμματός του. Θέλει να επιλύσει τον  εσωτερικό διχασμό του κόμματός του και απαντά στον κ. Λαφαζάνη. Γιατί ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος ως ώριμος είπε την αλήθεια ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν».

Σημείωσε ότι τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν το « επίπεδο της φθήνιας και ένδειας πολιτικών επιχειρημάτων: η λίστα Λαγκάρντ, ο προστατευόμενός του Βαξεβάνης και οι εργαζόμενοι Καλαματιανοί του Μουσείου Ακροπόλεως. Η πηγή του κ. Βαξεβάνη που του έδωσε τη λίστα ποια είναι; Είναι αυτός που την είχε και είπε ψέματα στην Βουλή. Συγκαλύπτετε αυτόν που την συγκάλυψε».

Τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν η άρση του τραπεζικού απορρήτου, την οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε».

Είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup την 12η Νοεμβρίου θα κριθούν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ελλάδα (επιμήκυνση και εκταμίευση δόσης).

Αναφορικά με τα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν το κόμμα του, είπε: «Κάποιοι με ανιστόρητο μίσος έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, τους δίνουμε λαβές και εμείς. Ας αναλογιστούν όλοι τι θα γινόταν αν το ΠΑΣΟΚ δεν σήκωνε τα βάρη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Χρυσή Αυγή και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της είπε «Την ΧΑ την είδα πεσμένη σήμερα, μίλησε για ειδικό δικαστήριο! Πώς και δεν είπε για έκτακτα στρατοδικεία;»

Τέλος, εξήγησε ότι με τη ΝΔ « δεν ταυτιζόμαστε ταξικά και ιδεολογικά συνεργαζόμαστε για τη σωτηρία της πατρίδας», ενώ αιχμές άφησε για την ΔΗΜΑΡ, λέγοντας: «Δεν παίζουμε με την στρατηγική της χώρας, θέτοντας θέματα όσο ευαίσθητα και αν είναι».

 protothema.gr

Η θέση μας για τα εργασιακά υπαγορεύει να δηλώσουμε «παρών», λέει ο Φ.Κουβέλης

 «Η σταθερή μας θέση για τα εργασιακά μας υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε «παρών» στην ψηφοφορία» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι η επιλογή για στήριξη της κυβέρνησης παραμένει.

«Επιλέξαμε ήδη -και δεν το αναιρούμε- να υπάρξει κυβέρνηση, να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και να υπηρετήσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και όχι την επιστροφή στην δραχμή. Αυτή μας η επιλογή παραμένει. Και όποιος επιχειρεί να την συμψηφίσει με την σταθερή μας θέση να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, κάνει τουλάχιστον λάθος» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

 Αλέκα Παπαρήγα: «Τα μέτρα είναι βάρβαρα»

Οι εργαζόμενοι θέλουν να ακούσουν την αγανάκτηση που έχει περισσέψει, είπε η γγ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα,  σχολιάζοντας το πακέτο των μέτρων, ενώ τόνισε πως η ενιαία επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι δεν υπήρχε προ κρίσης.

\”Όντως το μνημόνιο αφαιρεί παροχές που είχε παραχωρήσει στην εργατική αριστοκρατία και τα μεσαία στρώματα\”, αναγνώρισε και συμπλήρωσε πως τα στρώματα αυτά που στην Ελλάδα είναι πολυάριθμα αυτά τα τμήματα αναζήτησαν και βρήκαν πολιτική στέγη, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης απαντώντας σε κριτική που έχει δεχθεί κατά καιρούς είπε: \”Εμείς ποτέ δεν συμφωνήσαμε στον διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ρετιρέ και υπόγεια. Αυτή η πολιτική απέβλεπε στην διαίρεση\”.

Για το θέμα των υπαλλήλων της Βουλής τόνισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος που να διορίστηκε από το ΚΚΕ

\”Μην μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει βάρβαρα μέτρα\”, εκτίμησε επίσης η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε πως τα  μέτρα είναι ενιαία και πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θέλει να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους κεφαλαίου.

Για την ρητορική του πρωθυπουργού δήλωσε πως κ. Σαμαράς εξισώνει τον φασισμό με τον κουμμουνισμό.

\”Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά του Συντάγματος και της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας\”, επίσης εκτίμησε.

Τέλος επέθεσε δύο ζητήματα για διέξοδο από την κρίση: Την στάση απέναντι στα μονοπώλια και τη θέση απέναντι στην ΕΕ.

 protothema.gr

«Πόλεμος» για την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής. Αποσύρθηκε η διάταξη

Απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών την επίμαχη διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής και τα μισθολόγιά τους, επισημαίνοντας ότι θα επαναφέρει το θέμα με νομοτεχνική βελτίωση. Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη διάταξη που εξομοίωνε τους υπαλλήλους της Βουλής με όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους δεν ήταν απαίτηση της τρόικας.

«Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη διάταξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για λαϊκισμό. «Όχι μόνο αγκάλιασαν μία προνομιούχα ομάδα, αλλά έφθασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική της ηγεσία να κηρύξει στάση. Όποιος έχει μάτια, βλέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν απεργία από τις 7 το απόγευμα.

Να ανακαλέσει και να παραιτηθεί κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ζήτησε να γίνει γνωστό ποια συγγενικά πρόσωπα έχουν διοριστεί στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, «για να δούμε – όπως είπε – ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα εδώ μέσα».

Να παραιτηθεί κάλεσε τον κ. Στουρνάρα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως είπε, προκαλεί τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας εικόνα θεατρικής παράστασης.

Εν τω μεταξύ εμπλοκή σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης για το νέο Μνημόνιο. ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες υπέβαλαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νέου Μνημονίου και μετά τη δι\’ εγέρσεως ψηφοφορία ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκρινε ότι οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.

Οι βουλευτές των δύο κομμάτων αμφισβήτησαν την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση ώστε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκαν.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία καταρρέει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ήταν συντριπτική η πλειοψηφία όσοι εγέρθησαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου.

«Θα μας κρίνει η ιστορία, θα μας κρίνουν οι πολίτες, όλοι όσοι παρακολουθούν με αγωνία» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

«Μέσα σε λίγες ημέρες για δεύτερη φορά το προεδρείο παραβιάζει τον κανονισμό» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και απευθυνόμενος προς τον Ευ.Μεϊμαράκη τον κάλεσε να προστατεύσει το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

«Τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας όποιος επιθυμεί να τα θέσει στα δικαστήρια» είπε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Θάνος Παφίλης τόνισε ότι θα καταργήσει ο λαός στην πράξη τα μνημόνια και χαρακτήρισε καταδικαστέα την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Κατά τη συζήτηση επί των ενστάσεων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι παραβιάζεται ευθέως το άρθρο του Συντάγματος «που ορίζει να προστατεύουμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», σημειώνοντας ότι «δεν περιμέναμε ποτέ ότι ο κ. Μανιτάκης θα υπέγραφε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, το πολυνομοσχέδιο παραβιάζει το άρθρο του Συντάγματος που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα και την ιδιοκτησία και αυτό καταγράφεται και στη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για νέα επέλαση στους πιο αδύναμους, στους συνταξιούχους, στους μισθωτούς, ενώ «καμία ενέργεια δεν έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ και για τη φορολόγηση μεγάλων καταθέσεων».

«Ο καθένας μας αναμετριέται με τη συνείδησή του και την ιστορία» πρόσθεσε.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα υποστήριξε το πολυνομοσχέδιο παραβιάζει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος.

«Το κράτος καταχρηστικά ασκεί το δικαίωμά του να μειώσει τις συντάξεις. Τις έχει μειώσει ήδη επτά φορές. Οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε εξαθλίωση» είπε η κ. Γιαταγάνη.

«Αυτός ο νόμος βάζει ταφόπλακα στο Κοινοβούλιο» τόνισε η ίδια, αντιδρώντας στην απόφαση να συζητηθεί το νέο Μνημόνιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Έχουμε μία γερμανοκρατούμενη κυβέρνηση» υποστήριξε.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε ότι «αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα είναι η έσχατη αντισυνταγματικότητα που θα οδηγήσει τη χώρα στον όλεθρο και την καταστροφή».

«Η δοκιμασία την οποία βιώνει ο λαός θα λάβει τέλος εφόσον παραμείνουμε στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τασούλας.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook