Την εκκένωση μιας πλωτής εξέδρας στη Νορβηγική Θάλασσα, όπου βρίσκονται 374 εργαζόμενοι ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία Statoil, καθώς η εγκατάσταση άρχισε να παίρνει κλίση.

«Σχεδιάζουμε την απομάκρυνση του μη άκρως απαραίτητου προσωπικού και εξετάζουμε για τον καλύτερο τρόπο απομάκρυνσής του με ελικόπτερο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ομίλου Όλε Άντερς Σκάουμπι, προσθέτοντας πως η επιχείρηση αφορά «το μεγαλύτερο τμήμα» του προσωπικού.

Η πλωτή εξέδρα Floatel Superior, στο σύμπλεγμα Νιορντ, άρχισε να παίρνει κλίση νωρίς σήμερα το πρωί λόγω εισροής υδάτων στο έρμα της. Η εγκατάσταση κατέστη δυνατόν να σταθεροποιηθεί μία ώρα αργότερα, με την σκόπιμη είσοδο υδάτων στα άλλα έρματα, εξήγησε ο Σκάουμπι.

«Συνήθως έχουμε δύο επίπεδα προστασίας κατά της εισροής υδάτων, και καθώς δεν μας μένει παρά μόνον ένα, αποφασίσαμε να απομακρύνουμε το μη άκρως απαραίτητο για την ασφάλεια προσωπικό», πρόσθεσε.

Πέντε ελικόπτερα βρίσκονταν στην περιοχή σήμερα το πρωί, εκτελώντας την αποστολή τους εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η Statoil.

newsbomb.gr