Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν τις 7:30. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και -για πρώτη φορά- την αντλία νερού.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:10 όταν διαδηλωτές, με κουκούλες, απομάκρυναν προστατευτικά κάγκελα από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Οι νεαροί πέταξαν αντικείμενα αλλά το κλίμα παρέμενε υπό έλεγχο, μέχρι που έκαναν την εμφάνισή τους τα δύο οχήματα ρίψης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το φράχτη που προστατεύει το Κοινοβούλιο και τότε άρχισαν τα επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων από τους διαδηλωτές και οι ρίψεις νερού και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών.

Η ένταση επεκτάθηκε γρήγορα μετατρέποντας την Βασιλίσσης Σοφίας σε πεδίο μάχης, με πυκνό σύννεφο καπνού από τις αλλεπάλληλες ρίψεις δακρυγόνων να καλύπτει την πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου και Γεωργίου Α΄και αργότερα οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας, προς την οδό Φιλελλήνων.

Πολλοί διαδηλωτές παραμένουν παρά τη βροχή και τα επεισόδια στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή επικρατεί σχετική ηρεμία.

Ομάδα διαδηλωτών παραμένει στην οδό Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ άλλοι πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι γύρω από το κτίριο της Μητρόπολης Αθηνών.

Συγκέντρωση έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, φοιτητές κ.α. διαμαρτυρόμενοι για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Παρά την βροχή που έπεφτε οι διαδηλωτές παρέμειναν στους δρόμους, ενώ η πορεία κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

 

in.gr