Στις αλλαγές που έχει επιφέρει η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» θα προσαρμοστεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, εν όψει της επερχόμενης φετινής αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαίου.
Ήδη με απόφαση του Περιφερειακού Διοικητική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, αρχιπύραρχου Γεώργιου Τρυγώνη, ορίστηκε τριμελής επιτροπή η οποία θα αναλάβει να συντάξει το διευρυμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών στο σύνολο του νησιού.
Επίσης με άλλη απόφασή του ο κ.Τρυγώνης , όρισε μια ακόμη τριμελή επιτροπή η οποία θα αναλάβει να συντάξει το διευρυμένο σχέδιο Διοικητικής Μέριμνας Πυροσβεστικών Πόρων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, και με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, απώτερος σκοπός των νέων σχεδίων , είναι να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός στην κατανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook