Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του 59χρονου πρώην εργοδότη του και άλλων τριών ατόμων περιγράφει ο 29χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος βρέθηκε - την περασμένη Κυριακή - στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, από περαστικούς βαριά ξυλοκοπημένος και δεμένο στο λαιμό με αλυσίδα σε δέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική χρειάστηκε ειδικά εργαλεία για να κόψει την αλυσίδα.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι τέσσερα άτομα - ο ιδιοκτήτες αρτοποιείου, ο γιος του και δύο φίλοι -, από τα οποία ο έλληνας εργοδότης και ο αλβανός υπήκοος σε βαθμό κακουργήματος.

Οι τρεις - πέραν του Αλβανού που πήρε προθεσμία να απολογηθεί - αφέθηκαν ελεύθεροι την Πέμπτη, μετά την κατάθεσή τους στον ανακριτή.

Αντίθετα, στο κρατητήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εξακολουθεί να κρατείται το θύμα της επίθεσης, ο οποίος μάλιστα κινδυνεύει να απελαθεί επειδή δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα!

Παράλληλα, μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, υποστηρίζοντας τους βασανιστές του.

Κόλαση βασανιστηρίων

«Το πρωί του Σαββάτου, όταν τελείωσα τη δουλειά μου, ήθελα να φύγω. Στο μαγαζί ήταν το αφεντικό και ο γιος του. Μου είπαν να περιμένω να πληρωθώ, γιατί ήδη μου χρωστούσαν δύο μήνες» διηγήθηκε στον αιγυπτιακής καταγωγής πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, σύμφωνα με το "Έθνος".

Και προσθέτει: «Ενώ περίμενα να πληρωθώ, ξαφνικά το αφεντικό μου άρχισε να με χτυπάει. Το ίδιο και ο γιος του. Σε αυτούς προστέθηκε και ένας φίλος τους, που έτυχε να περνάει απέξω.

Οι συμπατριώτες μου από τη Σαλαμίνα μού είχαν εμπιστευτεί τα χρήματά τους, τα οποία κρατούσα πάντα πάνω μου, σε μια μπανάνα που είχα στη μέση μου. Και αυτό το ήξερε το αφεντικό μου, που μου ζήτησε τα λεφτά.

Εγώ του είπα ότι από αυτά τα λεφτά λίγα ήταν δικά μου και ότι δεν μπορούσα να του τα δώσω. Και το ήξερε αυτό. Και τότε, μου αρπάξανε την τσάντα, με δέσανε με αλυσίδα στο σώμα και με πετάξανε σε ένα φορτηγό, με το οποίο με πήγαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη του φούρνου» λέει.

«Με έδεσαν σαν ζώο και με πέταξαν στον στάβλο»

Και συνεχίζει: «Με πήγαν στο σπίτι του, όπου έχει και στάβλο για άλογα, γουρούνια και άλλα ζώα. Μου δέσανε την αλυσίδα με λουκέτο στον λαιμό. Την άλλη άκρη τη δέσανε με έναν χαλκά αλόγου. Και άρχισαν να με χτυπάνε με κλωτσιές και γκλομπ. Απειλούσαν ότι θα με βιάσουν. Τότε εγώ, έπεσα στα πόδια τους και τα φιλούσα για να μην το κάνουν. ''Καλύτερα να με σφάξετε'', τους είπα».

Όπως αναφέρει το "Έθνος", στην παρέα των βασανιστών, που είχε στήσει ένα γλέντι με κρασιά και φαγητά την ώρα που χτυπούσαν τον Αιγύπτιο, προστέθηκε και ένας Αλβανός, φίλος του φούρναρη. Σε αυτόν άκουσε να λένε ότι «ο Ουαλίντ μας έκλεψε 150 ευρώ και κάνουμε πάρτι».

Ακολούθησαν μαρτυρικές στιγμές, με τους τέσσερις να μεθούν και να τον βασανίζουν. Όταν οι ώρες πέρασαν, ο φούρναρης έπρεπε να ανοίξει το μαγαζί του. Έφυγε μαζί με τους άλλους, αλλά του υποσχέθηκε ότι όταν θα γύριζε από το αρτοποιείο «θα τον αποτελείωνε», όπως κατέθεσε ο Ουαλίντ.

«Όταν έμεινα μόνος στον στάβλο, τα ποντίκια έκαναν πάρτι», διηγείται με τρόμο ο Αιγύπτιος. «Χτυπώντας με τα πόδια μου κάποιες πέτρες, κατάλαβα ότι μια πέτρα κουνιόταν. Με αυτήν έσπασα τον χαλκά και απελευθερώθηκα. Με πολύ κόπο κατάφερα να βγω στον κεντρικό δρόμο των Αμπελακίων, όπου με βρήκαν λιπόθυμο», λέει.

«Χρειάστηκε η Πυροσβεστική για να μπορέσει να βγει η αλυσίδα από τον λαιμό του παιδιού», δηλώνει συγκλονισμένος στο "Έθνος" ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας.

«Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Η ατιμωρησία και η ανοχή στη βία δίνουν το θράσος σε όλους τους διεστραμμένους να βγάζουν όλο τους το μίσος σε εργαζόμενους ανθρώπους. Ελληνες και ξένοι, μαζί πρέπει να ενωθούμε εναντίον τέτοιων φαινομένων», καταλήγει.nooz.gr